OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυπριακός τύπος σήμερα 29-11-12

29/11/2012 - 09:05
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
 Οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις από το Δεκέμβριο, με βάση τη συμφωνία Κυβέρνησης-Τρόικας, η νέα αντιπαράθεση Ορφανίδη-Κυβέρνησης και οι ζημιές που ανακοίνωσαν χθες Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή είναι τα βασικά θέματα που προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες σήμερα.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Έφοδος στους μισθούς» και γράφει ότι χωρίς να ενημερώσει κόμματα και κοινωνικούς εταίρους, η Κυβέρνηση προχωρεί στις αποκοπές από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων πριν την εφαρμογή του μνημονίου. Αλλού αναφέρεται στη νέα κόντρα της Κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ με τις καταγγελίες του Αθανάσιου Ορφανίδη κατά του Προέδρου Χριστόφια και του πρώην ΥΠΟΙΚ Χαρίλαου Σταυράκη και τις τοποθετήσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του ΑΚΕΛ. Σε άλλο θέμα η «Α» αναφέρεται στην ανέγερση τερματικού υγροποίησης φυσικού αερίου από το Ισραήλ στο θέρετρο Εϊλάτ.

Με τον τίτλο «Εγκαίνια…Μνημονίου ενώ η κρίση δείχνει τα δόντια της» στεγάζει το κύριό της θέμα η «Σημερινή» που γράφει ότι τον Δεκέμβριο αρχίζουν οι πρώτες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ενώ την ίδια ώρα τα νοικοκυριά αναζητούν ρευστότητα στα ασφαλιστικά ταμεία. Φιλοξενούνται μεταξύ άλλων οι δηλώσεις του ΚΕ και η ανακοίνωση της ΣΕΚ που διαψεύδει ότι τα κόμματα και οι εταίροι ήταν ενήμεροι. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην συνάντηση των ηγεσιών ΠΑΣΥΔΥ, ΣΕΚ και ΠΕΟ χθες και στην απόφασή τους να μην γίνουν απεργίες. Σε άλλο θέμα η «Σ» γράφει ότι στελέχη του ΕΥΡΩΚΟ στηρίζουν την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα.

«Δάνεια €11,8 δις στον αέρα» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Φιλελευθέρου» που αναφέρει ότι η Λαϊκή και η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσαν ζημιές μαμούθ και την ίδια ώρα αύξησαν σημαντικά τις προβλέψεις τους για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που ανέρχονται σε 27,4% και 17,3% αντίστοιχα στο τέλος Σεπτεμβρίου. Αλλού αναφέρει ότι 140,000 δικαιούχοι δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης επηρεάζονται από την κατάργηση του επιδόματος ενώ την ίδια ώρα αυξάνονται τα τέλη στα νοσοκομεία με νομοσχέδιο που είναι ήδη ενώπιον της Βουλής. Σε άλλο θέμα, ο «Φ» αναφέρει ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει να μοιράζει υποσχέσεις για χρηματική βοήθεια σε κοινοτικά συμβούλια και αθλητικά σωματεία παρά την κρίση και ότι η Βουλή έχει προειδοποιήσει ότι θα εγκρίνει ξανά την αποδέσμευση τέτοιων κονδυλίων.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Ζημιές 10 δις άφησε η εποπτεία Ορφανίδη» αναφέρεται στο κύριό της θέμα στην αντιπαράθεση του τέως Διοικητή με Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ. Γράφει ότι οι ζημιές των τραπεζών-με βάση στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΑΚΕΛ-συμποσούνται στα δέκα δις και ότι ο κ. Ορφανίδης εκμεταλλευόταν υπερπρονόμια για δάνεια με μηδενικό ή πολύ χαμηλό επιτόκιο. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις Λιλλήκα για πώληση μέρους του οικοπέδου 12 και στις αντιδράσεις του επιτελείου Μαλά. Επίσης η «Χ» προβάλλει στο πρωτοσέλιδο της την δικοινοτική εκδήλωση ΑΚΕΛ-ΡΤΚ και στις τοποθετήσεις Αντρου Κυπριανού για διχοτομικές προσεγγίσεις από πλευράς των ανθυποψηφίων του Σταύρου Μαλά.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mai” στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Τεράστιες ζημιές από τις μεγαλύτερες τράπεζες για το 2012» και αναφέρεται στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες Λαϊκή και Τράπεζα Κύπρου και στις προβλέψεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις ανακοινώσεις χθες από πλευράς Κυβέρνησης ότι οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αρχίζουν από τον Δεκέμβριο. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει στην πρώτη της σελίδα την ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο της Μόσχας σε σχέση με την αποτροπή βομβιστικής επίθεσης στη Κόκκινη Πλατεία το 2010.

cna.org.cy

Tags: NEWSPAPERSΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

Υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113: Παραδίδεται ως μουσείο τη Δευτέρα 11 Μαΐου στο Φλοίσβο
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη – Τι συζήτησαν

08/05/2026 - 19:51
Spike LR2
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SPIKE LR2: H Εθνική Φρουρά Κύπρου εκπαιδεύεται στο ισραηλινό αντιαρματικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς [vid]

05/05/2026 - 21:18
ΕΕ - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

ΕΕ: «Κάτι κινείται» για το άρθρο 42.7 περί ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής

24/04/2026 - 13:11

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: To 1918 o Ελληνικός Στρατός νικάει τους Βούλγαρους στο Μακεδονικό μέτωπο

Ρωσικό σφυροκόπημα στην Ουκρανία με 800 drones και πυραύλους: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Reuters: Σαουδική Αραβία και Κουβέιτ επιτέθηκαν σε φιλοϊρανικές δυνάμεις στο Ιράκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν

Summer Campus Στρατιωτικών Σχολών – Όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα της ΣΣΕ και της ΣΜΥ [vid]

Ιράν: Ο ΥΠΕΞ Αραγτσί ζητά την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων Ιρανών που συνελήφθησαν στο Κουβέιτ

«Βόμβα» από Νετανιάχου: Επισκέφθηκε μυστικά τα Εμιράτα κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν

Ουκρανία: Υπέγραψε συμφωνία για drones με τη Λιθουανία – Θα στείλει εμπειρογνώμονες στην Λετονία

Πούτιν: «Η Ρωσία θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει τις πυρηνικές της δυνάμεις» – Νέος νόμος για την απελευθέρωση Ρώσων που κρατούνται στο εξωτερικό

Top News

Μαρία Καρυστιανού για την τραγωδία στην Ηλιούπολη: «Καταγγέλλουμε ένα έγκλημα» - «Το κράτος εγκλωβίζει τα παιδιά μας»

Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης για τον ακρωτηριασμό του 22χρονου στο Survivor: «Δεν πιστεύω ότι ήταν τυχαίο γεγονός»

Κεφαλονιά: Τα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Μυρτώ στην μητέρα της, λίγο πριν πεθάνει - «Μαμά μου σε ευχαριστώ»

Eurovision 2026: Ο Akylas τραυματίστηκε πριν τον μεγάλο τελικό - Οι αλλαγές στο πρόγραμμά του

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert