Προκλητικός πάλι ο Μπαγίς!

 Πρόσκληση στον πρόεδρο Χριστόφια να επισκεφθεί την Τουρκία και να παρακολουθήσει τον αγώνα της ΑΕΛ με την τουρκική Φενέρμπαχτσε, μαζί όμως με τον Ντερβίς Έρογλου, απηύθυνε ο Εγκεμέν Μπαγίς.

Ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ότι ο ηγέτης της ελληνοκυπριακής διοίκησης, όπως αποκάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλώνει ότι θέλει να έλθει στην Κωνσταντινούπολη και να συναντηθεί μαζί μας.

Και πρόσθεσε επί λέξει: «Ιδού η ευκαιρία Χριστόφια. Έλα στον αγώνα της Λεμεσού με τη Φενέρμπατχσε και διαπίστωσε με τα ίδια σου τα μάτια τη φιλοξενία που θα προσφέρει ο λαός της Κωνσταντινούπολης. Αλλά, συνέχισε προκλητικά, υπό ένα όρο. Θα έλθεις μαζί με τον πρόεδρο της «τουρκικής δημοκρατίας της βορείου Κύπρου», Ντερβίς Έρογλου».

Ακόμα πιο προκλητικά μάλιστα, ο Εγκεμέν Μπαγίς κάλεσε τον πρόεδρο Χριστόφια, εάν και πάλι αντιμετωπίσει πρόβλημα βίας, όπως έγινε στο παρελθόν με δύο τουρκικές ομάδες, μια ποδοσφαιρική και μια γυνακεία καλαθοσφαιρική, να μη διστάσει ούτε να ντραπεί, να ζητήσει βοήθεια από τους Τουρκοκυπρίους, όπως έπραξε στα θέματα του ηλεκτρικού ρεύματος ή του νερού.

Σε δηλωσεις που ακολούθησαν,  ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου αναφέρει ότι «ο κ. Μπαγίς προσπαθεί να εντυπωσιάσει απευθύνοντας με ειρωνεία μια μη σοβαρή πρόσκληση για ένα ποδοσφαιρικό αγώνα», προσθέτοντας ότι «αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα από ένα Υπουργό και αν τα υιοθετεί η τουρκική πολιτική, τότε αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης σοβαρότητας».