OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Προκλητικός Τατάρ: Η Κύπρος έχει πάρει όπλα 300 εκατ. ευρώ και προσπαθεί να χύσει αίμα

04/05/2022 - 13:03
Τατάρ
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Κύπρο παίζεται ένα παιχνίδι παρόμοιο με την Ουκρανία, ισχυρίστηκε ο ηγέτης του «ψευδοκράτους»  Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζοντας ότι έχουν δοθεί επιθετικά όπλα αξίας 300 εκ. ευρώ στην Κυπριακή Δημοκρατία και πως οι Ελληνοκύπριοι «προσπαθούν να χύσουν αίμα», όπως αναφέρει ο «Πολίτης» επικαλούμενος το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, ο Ερσίν Τατάρ είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα «Τουρκίγε», ότι «αυτό που συνέβη στην Ουκρανία έδειξε σε όλο τον κόσμο πόσο δίκιο είχαμε. Παλαιότερα οι Ελληνοκύπριοι ήταν οπλισμένοι για αμυντικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή, η γενική ιδέα έχει αλλάξει και 300 εκατομμύρια ευρώ επιθετικά όπλα έχουν δοθεί στη νότια Κύπρο το τελευταίο διάστημα. Οι Ελληνοκύπριοι προσπαθούν να χύσουν αίμα και να σύρουν την Κύπρο πίσω στο χάος πριν το 1974».

Ο ηγέτης του «ψευδοκράτους» υποστήριξε μάλιστα πως «οι δυνάμεις που εξοπλίζουν τον νότο, από την άλλη ανοίγουν το θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας προς συζήτηση στον βορρά». Υποστήριξε ακόμη ότι πρωταρχικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια Κύπρος χωρίς την Τουρκία και στη συνέχεια να μετατραπεί ολόκληρη η περιοχή σε ένα νησί της ΕΕ με ελληνοκυπριακή ταυτότητα. «Οι δυνάμεις, που θέλουν να καταπιούν την Κύπρο θέλουν τον εναέριο χώρο της Κύπρου, αλλά και τη Μεσόγειο, που έχει μεγάλη σημασία λόγω της ενεργειακής και στρατηγικής της φύσης», υποστήριξε.

Ο παραλληλισμός Ουκρανίας και Κύπρου

Σύμφωνα με τον Ερσίν Τατάρ, «δεν φτάσαμε σε αυτό το σημείο σε μια μέρα στην Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή, ενώ οι πόλεις στην Ουκρανία καταστρέφονται, ο λαός της Ουκρανίας εγκαταλείπει τη χώρα και τη ζωή του, δεν υπάρχει ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ. Όλα τα γεγονότα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του κόσμου και κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι δεν θα επαναληφθούν στην Κύπρο. Διότι και εδώ εφαρμόζεται παρόμοιο σενάριο, και κάθε τρόπος δοκιμάζεται στο όνομα της αστάθειας. Αν καταφέρουν να καταστρέψουν εγγυήσεις της Τουρκίας, θα δημιουργηθεί νέο και πολύ μεγαλύτερο χάος στην Κύπρο».

Η ελληνοκυπριακή πλευρά και οι δυτικοί σύμμαχοι βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί, είπε. «Οι Ελληνοκύπριοι δεν ήταν ποτέ κυρίαρχοι εδώ, σε καμία περίοδο της ιστορίας. Αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν εδώ για 350 χρόνια. Δεν έχουν καμία εξουσία. Γίναμε κυρίαρχοι αυτού του τόπου. Στο βουνό της Κύπρου (Πενταδάχτυλος), υπάρχει τούρκικο ίχνος στην πέτρα του. Δεν μπορούν να το σβήσουν. Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Μαζί με τη μητέρα πατρίδα, έχουμε τη δύναμη να χαλάσουμε όλα τα σχέδια», υποστήριξε, επίσης, ο Ερσίν Τατάρ.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ / Politis | Φωτογραφία αρχείου

Tags: ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑΚΥΠΡΟΣΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

Related Posts

Υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113: Παραδίδεται ως μουσείο τη Δευτέρα 11 Μαΐου στο Φλοίσβο
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη – Τι συζήτησαν

08/05/2026 - 19:51
Spike LR2
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SPIKE LR2: H Εθνική Φρουρά Κύπρου εκπαιδεύεται στο ισραηλινό αντιαρματικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς [vid]

05/05/2026 - 21:18
ΕΕ - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

ΕΕ: «Κάτι κινείται» για το άρθρο 42.7 περί ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής

24/04/2026 - 13:11

Διαβάστε Επίσης

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου

Σαν σήμερα: Το 1967 η χούντα συλλαμβάνει και φυλακίζει στις φυλακές Αβέρωφ τον Ανδρέα Παπανδρέου

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Πρέπει να παραδώσουν το ουράνιο»

Ισραήλ: Ο Αρχηγός των IDF προειδοποιεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερους στρατιώτες

Top News

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Μια φορά ο πατέρας μου πέρασε από δίπλα μου και έφυγε, δεν με γνώρισε»

Παραλήρημα Τραμπ για Ομπάμα και Μπάιντεν - «Το Ιράν παίζει παιχνίδια μαζί μας εδώ και 47 χρόνια, θα τους κοπεί το γέλιο»

Η Βόρεια Κορέα αλλάζει το Σύνταγμα της για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Άμεση πυρηνική επίθεση αν δολοφονηθεί»

Ελένη Μενεγάκη: Η συγκινητική ανάρτησή της για την γιορτή της μητέρας - «Η δική μου μαμά ήταν το πρώτο μου καταφύγιο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert