Σε εξέλιξη η επίσκεψη Μπάιντεν στην Κύπρο

– Ολοκληρώθηκε η 15λεπτη συνάντηση Μπάιντεν-Αναστασιάδη
– Σε εξέλιξη οι διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Κύπρου-ΗΠΑ
– Κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Μακάριου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
– Κατ’ ίδιαν συνάντηση είχαν Αρχιεπίσκοπος-Μπάιντεν, με τον Μακαριότατο να θέτει τις κοκκινες γραμμες της Εκκλησίας στο Κυπριακό

Στην Κύπρο το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλά καλά πράγματα και θετικές χειρονομίες και αυτός είναι ένας από τους λόγους που τον κάνει να έχει ελπίδες και αποφάσισε να επισκεφθεί το νησί, ανέφερε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας: “Η ειρήνη είναι εφικτή. Το να επιτευχθεί εναπόκειται σε εσάς. Η ειρήνη θα πρέπει να είναι η κληρονομιά σας στα παιδιά σας”.

Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να είναι ωφέλιμες προς τις δύο πλευρές για την επίτευξη λύσης. “Στο τέλος τα απαραίτητα βήματα για την επίτευξη μιας λύσης μπορούν να κάνουν μόνο οι Κύπριοι”, δήλωσε.

Δεν ήρθε στην Κύπρο, συνέχισε, για να επιβάλει οτιδήποτε και δεν πιστεύει ότι είναι ρεαλιστικό να επιβληθεί μια συμφωνία απ` έξω. Για να είναι μια λύση μόνιμη, ανέφερε, πρέπει να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Σε ερώτηση του γενικού διευθυντή του ομίλου ΜΜΕ “Κίπρις”, εάν θεωρεί πως το φυσικό αέριο που εντοπίστηκε στην Κύπρο μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος, ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι Κύπριοι, τονίζοντας ότι η επίτευξη συμφωνίας θα έχει οικονομικά οφέλη και για τις δύο πλευρές και συμμερίζεται την άποψη ότι το θέμα της ενέργειας είναι μέρος αυτού του οφέλους. “Στηρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανάπτυξη των (φυσικών) πόρων που βρέθηκαν στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη και πιστεύουμε ότι πρέπει να μοιραστούν δικαίως σε όλους τους Κυπρίους, στο πλαίσιο μιας περιεκτικής λύσης, οι καρποί αυτών των πόρων”.

Για το μέλλον του νησιού σας… ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ