Σύνοδος ΟΗΕ: Κυπριακό στο μενού της Τρίτης με τη συνάντηση εγγυητριών δυνάμεων

«Κυπριακό και ελληνοτουρκικά» με κεφαλαία γράμματα γράφει η ατζέντα για αύριο Τρίτη, με μπαράζ συναντήσεων μεταξύ της Ελληνικής , Τουρκικής και Κυπριακής εκπροσωπείας στο πλαίσιο της 73ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Αρχικά, συνάντηση με το ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα έχει σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού πρόκειται στο περιθώριο της Γ.Σ του ΟΗΕ να έχει συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους στο Κυπριακό, με στόχο – σε συνδυασμό με την έκθεση Λουτ – να εκτιμήσει τις δυνατότητες επανέναρξης της προσπάθειας. Ο πρόεδρος Ερντογάν θα έχει επίσης αύριο συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί ότι αργότερα σήμερα αναμένεται να συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ενώ, αύριο Τρίτη, στις 13.15 ώρα Νέας Υόρκης, πρόκειται να λάβει χώρα σε ιδιωτικό χώρο, στην αμερικανική μεγαλούπολη, η τριμερής συνάντηση των εγγυητριών δυνάμεων – Ελλάδας, Τουρκίας, Ηνωμένου Βασιλείου – με θέμα το Κυπριακό.

Αυτό ανέφερε καλά ενημερωμένη διπλωματική πηγή, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες πληροφορίες για την τοποθεσία.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ.

Με πληροφορίες από : Newsit.gr , Newsit.com.cy