Το εμπάργκο στη Ρωσία σκουριάζει τα επιθετικά ελικόπτερα Mi-35M της ΕΦ

Καθηλωμένα είναι για τέταρτο μήνα τα 11 ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς. Πρόκειται για τα 11 ΜΙ35 τα οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης, παραμένουν καθηλωμένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Αυτό οφείλεται στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας. Όπως αναφέρει δημοσίευμα έχουν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί της ρωσικής μεσάζουσας εταιρείας.

Όπως προκύπτει, τα 11 ελικόπτερα βρίσκονται στην βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφου και γι’ αυτό τον λόγο δεν πέταξαν ούτε στην παρέλαση της 1ης Οκτώβρη. Όπως είναι αντιληπτό η Μοίρα 450 λειτουργεί με τα 4 ελικόπτερα Gazelle τα οποία διαθέτει, χωρίς ωστόσο αυτό να διασφαλίζει το ότι παραμένουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τα μέλη όλων των πληρωμάτων.

Η Διοίκηση Αεροπορίας διαθέτει επίσης Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο είναι εξοπλισμένο με δικά του αεροσκάφη. Η 460 Μοίρα Έρευνας Διάσωσης διαθέτει επίσης 3 ελικόπτερα AW139 τα οποία τέθηκαν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα εντός του 2011.