OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο στον κυπριακό τύπο

28/02/2013 - 09:40
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η ανακοίνωση χθες της σύνθεσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, οι δηλώσεις του απερχόμενου και του νέου Υπουργού Οικονομικών οι οποίοι συναντήθηκαν χθες με τον εκλεγέντα Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, η εκροή καταθέσεων από την Κύπρο, η χθεσινή εκδήλωση έξω από το Προεδρικό με άσπρα μπαλόνια επ’ ευκαιρία της λήξης της θητείας του Προέδρου Χριστόφια από τους συγγενείς των 13 θυμάτων της έκρηξης στο Μαρί και η ομαδική εκτέλεση Ελληνοκυπρίων στο Μπέκιουγιου το 1974 είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια», με κύριο τίτλο «Τα κλειδιά στον Νίκο», αναφέρει πως ο απερχόμενος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας “παραδίδει το απόγευμα τα κλειδιά του Προεδρικού και της διακυβέρνησης της χώρας στο θριαμβευτή των εκλογών Νίκο Αναστασιάδη”. Αλλού αναφέρει πως με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου 15 αστυνομικοί θα φρουρούν τον Δημήτρη Χριστόφια. Αλλού σημειώνει πως Συναγερμό χτύπησε ο νέος Υπουργός Οικονομικών για το Γιούρογκρουπ, ενώ ο απερχόμενος Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σαρλή δήλωσε πως έχουμε λεφτά ως το Μάιο.

«Η Σημερινή», υπό τον κύριο τίτλο «Εγκαταλείπουν τα κομματικά αξιώματα», αναφέρει πως εντολές «αποκομματικοποίησης» της κυβέρνησής του έδωσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε μια προσπάθεια να κατευνάσει αντιδράσεις ότι σχημάτισε κομματική κυβέρνηση. Αλλού σημειώνει πως ενώ η Κυβέρνηση προετοιμάζεται για το Γιούρογκρουπ της Δευτέρας οι καταθέσεις φεύγουν, αφού μέσα στον Ιανουάριο καταγράφηκε εκροή ύψους 1.73 δις ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας. Γράφει επίσης για την ομαδική εκτέλεση Ελληνοκυπρίων στο Μπέκιουγιου κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής και την ταυτοποίηση των οστών ακόμη ενός αγνοουμένου, του Παναγιώτου Λάμπρου, που εκτελέστηκε εκεί.

«Ο Φιλελεύθερος», με κύριο τίτλο «Κυβέρνηση με άρωμα κομμάτων», αναφέρει πως με έντονο το κομματικό χρώμα των συνιστωσών της νέας κυβερνητικής συνεργασίας, συγκροτήθηκε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Νίκο Αναστασιάδη. Αλλού γράφει πως ασυζητητί όχι σε κούρεμα δηλώνει στην εφημερίδα ο νέος Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο. Εξάλλου σε άλλο θέμα σημειώνει πως αλλάζει ρόλο και πρόσωπα η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), η οποία θα υπάγεται στον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο «Με το ένα πόδι στο Υπουργικό», αναφέρει πως το παρόν κυβερνητικό σχήμα μόνο προσωρινό μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας τουλάχιστον τρεις από τους νεορισθέντες Υπουργούς σύντομα θα αναλάβουν άλλα καθήκοντα. Αλλού σημειώνει πως τηρήθηκαν οι κομματικές ισορροπίες στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο δεν εκπέμπει την εικόνα της ευρύτητας που διακήρυττε προεκλογικά ο Ν. Αναστασιάδης. Σε άλλο θέμα γράφει πως ο νέος Υπουργός Οικονομικών αμφισβητεί την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και δηλώνει ότι δεν έχει σημασία ποιός είναι ο ιδιοκτήτης, αναφερόμενος στις τηλεπικοινωνίες και τον ηλεκτρισμό.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, με κύριο τίτλο «Ο Σαρρής μέσα και με τα δυο πόδια», αναφέρει πως ο νέος Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής δήλωσε πως αποτελεί προτεραιότητά του η επιτάχυνση των διαδικασιών για οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή εκδήλωση 200 περίπου ατόμων έξω από το Προεδρικό για να «αποχαιρετήσουν» συμβολικά τον Πρόεδρο Χριστόφια και να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη των 13 θυμάτων από την έκρηξη στη ναυτική έκρηξη στο Μαρί στις 11 Ιουλίου 2011. Επίσης προβάλλει το αποχαιρετιστήριο διάγγελμα του Πάπα Βενέδικτου.

cna.org.cy

Tags: NEWSPAPERSΕΚΛΟΓΕΣΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΚΥΠΡΟΣΣΥΜΒΟΥΛΙΟΤΥΠΟΣ

Related Posts

Α/ΓΕΣ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Στην Κύπρο ο Α/ΓΕΣ Κωστίδης: Επισκέφτηκε την ΕΛΔΥΚ και συναντήθηκε με τον Βασίλη Πάλμα [pics]

17/06/2026 - 09:28
παρενόχληση - Δένδιας
ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκική παρενόχληση δι’ ασυρμάτου στα αεροσκάφη που μετέφεραν τον Νίκο Δένδια και τους ΥΠΑΜ Γαλλίας και Ολλανδίας στην Κύπρο

08/06/2026 - 00:04
Κύπρος - Γαλλία
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν συμφωνία για παρουσία γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στο νησί

07/06/2026 - 17:45

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1953 το Τάγμα του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας αποκρούει ισχυρή επίθεση κινεζικού συντάγματος

Μακρόν στην G7: «Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Ρωσία – Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Τραμπ»

Οι ΗΠΑ δημοσίευσαν το μνημόνιο κατανόησης με το Ιράν – Το πλήρες κείμενο και τα 14 σημεία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε διπλωματικές «επαφές» με το Κρεμλίνο τις τελευταίες εβδομάδες

Ο Δένδιας στις ΗΠΑ: Σειρά συναντήσεων με στελέχη εταιρειών και ερευνητικών ιδρυμάτων που ειδικεύονται στην αμυντική καινοτομία [vid]

Τραμπ από την G7: «Η συμφωνία με το Ιράν επιτυγχάνει όλα όσα θέλαμε και ακόμα περισσότερα»

Λίβανος: Πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από επιδρομή drones της Χεζμπολάχ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Top News

Ο Μόντο Ντουπλάντις παντρεύτηκε την αγαπημένη του, Ντεζιρέ Ίνγκλαντερ, σε μία παραμυθένια τελετή στη Γαλλική Ριβιέρα

Daveigh Chase: Πέθανε στα 35 της η «Σαμάρα» από το «The Ring»

Ευρυδίκη: «Ο Γιώργος Θεοφάνους μου είπε ότι πρέπει να ακούσω κι' άλλους καλλιτέχνες δεν ήθελε να με περιορίζει»

Mad VMA 2026: Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και η εκρηκτική έναρξη με Akyla και Marseaux

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert