ΒΙΝΤΕΟ: Τουρκικό συκοφαντικό ντοκιμαντέρ για την Κύπρο

Συκοφαντικό ντοκιμαντέρ κατά της εισόδου της Κύπρου στην ΕΕ έχει ετοιμάσει δια χειρός του ανεκδιήγητου Εγκεμέν Μπαγίς η Τουρκία το οποίο και σχεδιάζει να προβάλει το καλοκαίρι, στο πλαίσιο καμπάνιας της.

 Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, μερικοί  ευρωπαίοι ηγέτες φέρονται να λένε ότι ήταν λάθος να γίνει δεκτή η « νότια Κύπρος» στην ΕΕ.  
Στο ντοκιμαντέρ συμπεριλαμβάνονται – κατά την εφημερίδα – δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου Γκιούλ , του Πρωθυπουργού κ.  Ερντογάν , του πρώην Πρωθυπουργού της Βρετανίας κ. Μπλέρ , του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας κ.  Σρέντερ, και του πρώην Πρωθυπουργού της Σουηδίας κ. Μπιλντ.

Οι ευρωπαίοι πολιτικοί φέρονται να χαρακτηρίζουν ως ένα πολιτικό λάθος που είναι δύσκολο να επανορθωθεί, την ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην ΕΕ.  Ειδικότερα η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο κ. Σρέντερ και ο Βρετανός πρώην ΥΠΕΞ κ. Στροου, επισημαίνουν σε δηλώσεις τους πως η ένταξη της «Ελληνοκυπριακής  διοίκησης» της «νοτίου Κύπρου»  (σ.σ.όπως ονομάζει την Κυπριακή Δημοκρατία η εφημερίδα) στην ΕΕ, ήταν μια λανθασμένη απόφαση. 
Το ντοκιμαντέρ ετοιμάστηκε με την συνεργασία του Υπουργείου ΕΕ της Τουρκίας και της κρατικής τηλεόρασης TRT.  Το εν λόγω ντοκιμαντέρ χαρακτηρίζεται από την τουρκική εφημερίδα ως δήθεν μια πολύ περιεκτική εργασία όσον αφορά τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ μέχρι σήμερα. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΕΚΛΟΓΕΣ: Οι προκλήσεις για τον νέο Πρόεδρο

Η Κύπρος απαντά στις τουρκικές απειλές για την ΑΟΖ

Ποιοι αντιχουντικοί ήθελαν τη καταστροφή της Κύπρου.Γ.Καρούσος μιλά