Εκρηκτικά κοντά στο σπίτι του Χριστόφια

Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις που προβλέπεται να γίνουν σε περιπτώσεις που εντοπίζονται εκρηκτικές ύλες χωρίς να αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο δηλώνει η Αστυνομία.

Βρέθηκαν εκρηκτικά 500 μέτρα από το σπίτι του Προέδρου Χριστόφια στο Κελλάκι. Τα εκρηκτικά εντοπίστηκαν ύστερα απο πληροφορίες μέλους της αστυνομίας που απο το πρωί κτένιζαν την περιοχή.

Σύμφωνα με το newsit.com.cy κάνεις δεν ξέρει μέχρι στιγμής πως βρεθήκαν τα εκρηκτικά στην περιοχή και αν προορίζονταν για οποιαδήποτε εγκληματικά ενεργεία εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια ή μελών της οικογενείας του.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στην περιοχή εντοπιστήκαν 3 ράβδοι εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ και ένας πυροκροτητής ο όποιος έτυχε μετατροπής, αφού απο κοινός πυροκροτητής μετατράπηκε σε ηλεκτρικός. 

Η ποσότητα των εκρηκτικών που εντοπίστηκε είναι συνολικού βάρους 1500 γραμμάριων και ήταν κρυμμένα κάτω από αμυγδαλιά σε δρόμο πλησίον του σπιτιού του Πρόεδρου



Δηλώσεις για τον εντοπισμό των εκρηκτικών έκανε  από την Λεμεσό όπου βρίσκεται ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης



Συμφωνα με τον κ. Αγγελίδη γύρω στις 9:30 το πρωί σήμερα, εντοπίστηκαν μετά από πληροφορία στο δρόμο Παρεκλησιάς – Κελλακίου, 3 λίβρες ΤΝΤ , με στρατιωτική ύλη υψηλής ισχύος και ένας κοινός πυροκροτητής. Το μέρος επισκέφθηκαν αμέσως μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού όπου έγιναν όλες οι εξετάσεις και παραλήφθηκαν τεκμήρια για επιστημονικές εξετάσεις. 

Οι τρεις ράβδοι ΤΝΤ βρεθήκαν 15 μέτρα απόστασης από τον κύριο δρόμο και σε απόσταση πέραν των 500 μέτρων από την εξοχική κατοικία του προέδρου. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν τα εκρηκτικά ήταν κρυμμένα κάτω από κάποιο δέντρο ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας απάντησε πως ήταν τοποθετημένα και δεν ήταν κρυμμένα, ενώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων φαίνεται να είναι σε άριστη κατάσταση.