«Υποστηρίζουμε την Κύπρο στην ΑΟΖ της έναντι κάθε απειλής» δήλωσε ο Πρωθυπουργός – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε κοινές δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου προχώρησαν μετά τις συνομιλίες τους ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο ίδιος τόνισε πως σεβασμός του διεθνούς δικαίου αποτελεί τη βάση στην οποία μπορούν να οικοδομηθούν σχέσεις φιλίας μεταξύ των χωρών της Αν. Μεσογείου. Εκφράστηκε η ελληνική υποστήριξη στην Κύπρο για την αξιοποίηση της ΑΟΖ, έναντι οποιασδήποτε απειλής. Η εξόρυξη είναι σημαντική για όλο τον Κυπριακό λαό.

Επίσης ως προς την Αίγυπτο, δόθηκε έμφαση στη σημασία που έχει η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των χωρών και γενικότερα των χωρών της περιοχής στη βάση του δίκαιου της θάλασσας και συμφωνήθηκε να προχωρήσουν σε αυτό το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, δήλωσε πως Ελλάδα και Κύπρος πρωτοστατούν στο άνοιγμα της συζήτησης για μια στρατηγική σχέση ΕΕ-Αιγύπτου. Στηρίζουν τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Αραβικού Συνδέσμου. Η Ευρωαραβική Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο τέλος του μήνα θα συμβάλει σε αυτή τη κατεύθυνση.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις από τον προσωπικό λογαριασμό του Πρωθυπουργού στο Twitter :