Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μερτς για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025, τηλεφωνική επικοινωνία με τον καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς.

μερτς

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025, τηλεφωνική επικοινωνία με τον καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη (24-25 Ιουνίου) και της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (26-27 Ιουνίου) στις Βρυξέλλες, συζητήθηκαν θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γερμανός καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

«Συμφωνούμε: Το Ιράν δεν πρέπει να διαθέτει πυρηνικά όπλα και δεν πρέπει να υπάρξει κλιμάκωση της σύγκρουσης. Θα συντονίσουμε στενά τις διπλωματικές μας προσπάθειες», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Φρίντριχ Μερτς.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση