Κυβερνήτης Λουγκάνσκ: Εγκαταλείψτε το Λισιτσάνσκ – Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη

Ο Σερχάι Χαϊντάι, κυβερνήτης στο Λουγκάνσκ της Ουκρανίας, κάλεσε τους αμάχους να εκκενώσουν την πόλη Λισιτσάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι «πολύ δύσκολη».

Ανάρτησε στο Telegram:

«Αγαπητοί κάτοικοι της εδαφικής κοινότητας της πόλης Λισιτσάνσκ και συγγενείς τους. Λόγω της πραγματικής απειλής για τη ζωή και την υγεία, καλούμε για άμεση εκκένωση. Η κατάσταση στην πόλη είναι πολύ δύσκολη. Σώστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Φροντίστε τα παιδιά. Βεβαιωθείτε ότι θα σας φροντίσουν στις πόλεις εκκένωσης στο έδαφος της Ουκρανίας».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε εντολή εκκένωσης του Σεβεροντονέτσκ, με αποτέλεσμα τα στρατεύματα να αποσυρθούν προς το Λισιτσάνσκ.

Όπως επεσήμαινε το Institute for the Study of War (ISW), οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα θα διατηρήσουν την άμυνά τους γύρω από το Λισιτσάνσκ και θα συνεχίσουν να εξαντλούν τα ρωσικά στρατεύματα μετά την πτώση του Σεβεροντονέτσκ. Οι ουκρανικές δυνάμεις θα καταλάβουν υψηλότερα εδάφη στο Λισιτσάνσκ, κάτι που μπορεί να τους επιτρέψει να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις για κάποιο χρονικό διάστημα, εάν οι Ρώσοι δεν μπορέσουν να τις περικυκλώσουν ή να τις απομονώσουν.

Από χθες οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στην Λισιτσάνσκ, χρησιμοποιώντας το πυροβολικό για να αποκόψουν την πρόσβαση στην πόλη από τον νότο, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Έπληξαν επίσης πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αν και η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.