Συνομιλίες Λαβρόφ με ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης

Εκκληση στη Ρωσία να συμβάλει στη «σταθεροποίηση της κατάστασης» στη χώρα του, απηύθυνε σήμερα ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης, ο Μισέλ Κίλο, στη διάρκεια των συνομιλιών του στη Μόσχα με το ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
«Η Συρία έχει γίνει η αρένα μιας διεθνούς σύγκρουσης. Ως αντιπρόσωποι των δημοκρατικών δυνάμεων, θεωρούμε ότι είναι προς το συμφέρον της Ρωσίας να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη Συρία», δήλωσε ο Κίλο, εμβληματική προσωπικότητα του αγώνα για τη δημοκρατία στη Συρία, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Η Ρωσία είναι μια από τις σπάνιες χώρες, εάν δεν είναι η μοναδική, που συνεργάζεται ενεργά με τη συριακή κυβέρνηση και με τις διάφορες δυνάμεις της (συριακής) αντιπολίτευσης για την εφαρμογή του σχεδίου του Κόφι Άναν», δήλωσε από την πλευρά του ο Λαβρόφ, σύμφωνα με το Ιτάρ-Τας.
Ο νέος πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, ο Κούρδος Αμπντέλ Μπάσετ Σάιντα, αναμένεται την Τετάρτη στη ρωσική πρωτεύουσα, μετά τη διάσκεψη των Φίλων της Συρίας στο Παρίσι, την οποία μποϊκοτάρισε η Ρωσία, όπως και η Κίνα, οι δυο κυριότεροι σύμμαχοι του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Ο Σάιντα, ο οποίος διαδέχθηκε στην ηγεσία του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου, της μεγαλύτερης οργάνωσης της συριακής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό, τον Μπουρχάν Γαλιούν, θα γίνει δεκτός στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Stratfor:»Η Ελλάδα θα πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας,λόγω κρίσης».Καμπανάκι Αμερικανών