«Λεγεώνα της Ελευθερίας»: H ομάδα Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στο πλευρό της Ουκρανίας

Μία ομάδα ρώσων στρατιωτών που ονομάζονται ως «Λεγεώνα της Ελευθερίας», παραιτήθηκαν από τον ρωσικό στρατό και πολεμούν πλέον με το πλευρό της Ουκρανίας.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας εντείνονται, χωρίς όμως να έχουν επιφέρει κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα. Στο πεδίο της μάχης, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα υποχωρήσει από την περιοχή του Κιέβου, του Τσερνίχιβ και την βόρεια Ουκρανία για να επικεντρωθεί στην απελευθέρωση του Ντονμπάς. Η Ουκρανία, όμως, και οι συμμάχοι της υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές επιθέσεις δεν έχουν μειωθεί στις περιοχές αυτές.

Όσο οι μάχες εξακολουθούν να μαίνονται σε πολλές περιοχές, πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για Ρώσους στρατιώτες που συμμετέχουν σε αυτές της μάχες, όχι ως επιτιθέμενοι αλλά ως αμυνόμενοι!

Ο στρατός της Ουκρανίας επιτρέπει στους παραδομένους μαχητές του ρωσικού στρατού να ενταχθούν σε αυστηρά εθελοντική βάση με τη «Λεγεώνα της Ελευθερίας» που έχει ως αποστολή να πολεμήσει με τους Ρώσους.

Επίσης, μαχητές από την Λευκορωσία έχουν ήδη δημιουργήσει την δικιά του ομάδα εντός του ουκρανικού στρατού. Οι Λευκορώσοι με το Τάγμα Καλινούσκι, με τον κίνδυνο να φυλακιστούν ή να εξουδετερωθούν από το φιλορωσικό καθεστώς του Αλεξάντρ Λουκασένκο, έχουν εισέλθει στον πόλεμο, μαχόμενοι απέναντι στους Ρώσους εισβολείς.

Έχουν δημιουργήσει ήδη και δεύτερη ομάδα, με το όνομα «Pahonia», που είναι ήδη επίσημο μέρος του διεθνούς τάγματος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.