Λεπέν: Νόμιμη η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία

Η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία είναι νόμιμη διότι έγινε έπειτα από δημοψήφισμα στην περιοχή, δήλωσε η διεκδικήτρια της προεδρίας στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν.

Επιπλέον η Λεπέν – που έχει κηρυχθεί persona non grata ανεπιθύμητο πρόσωπο) στην Ουκρανία – ανέφερε πως δεν πρόκειται να επισκεφθεί το Κίεβο, εφόσον εκλεγεί.

Τέλος τάχθηκε κατά της χρήσης του όρου «γενοκτονία» για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, όπως άλλωστε έκανε και ο Μακρόν.

Μάλιστα πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αυτή η άρνηση του Εμανουέλ Μακρόν έχει προκαλέσει ενόχληση στην Ουκρανία, επισημαίνοντας επιπρόσθετα ότι στην εμπόλεμη χώρα έχει «ανακαλυφθεί» ο νεολογισμός «μακρονίζω».

Η εφημερίδα Le Figaro σημειώνει πως, όταν οι Ουκρανοί λένε «μακρονέ» (macroner στα γαλλικά), πάνω κάτω αναφέρονται σε κάποιον «που συνεχώς δείχνει ανήσυχος, χωρίς να κάνει τίποτα».

Βέβαια η Γαλλία του Μακρόν κάθε άλλο παρά «τίποτα» κάνει στο μέτωπο της Ουκρανίας. για του λόγου το αληθές, η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί ανακοίνωσε πως έπειτα από διαβουλεύσεις με τον Ουκρανό ομόλογό της, παρέδωσε πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας άνω των εκατό εκατ. ευρώ στην Ουκρανία.

Η Παρλί ανέφερε ότι οι παραδόσεις αφορούν «μέσα προστασίας, όπλα και πυρομαχικά, καθώς και οπλικά συστήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες που εξέφρασε η Ουκρανία».

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ