Λίβανος: Υπό τη διοίκηση του στρατού η Τρίπολη

Η κυβέρνηση του Λιβάνου αποφάσισε το βράδυ της Δευτέρας να θέσει το βόρειο λιμάνι της Τρίπολης υπό την άμεση διοίκηση του στρατού, στην προσπάθεια για τον περιορισμό των συγκρούσεων που συνδέονται με τον πόλεμο στη Συρία.
Τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους, εξαιτίας των συγκρούσεων, τουλάχιστον 10 άνθρωποι ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν του 60.

Σύμφωνα με το νέο διάταγμα, ο λιβανέζικος στρατός θα αναλάβει τον έλεγχο της ασφάλειας της πόλης και θα εφαρμόσει σχέδιο σε συνεργασία με την αστυνομία προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου.

«Αποφασίσαμε να αναθέσουμε στο λιβανέζικο στρατό να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διατήρηση της ασφάλειας στην Τρίπολη για διάστημα έξι μηνών και θα τεθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις καθώς και η αστυνομία υπό τις διαταγές του», δήλωσε ο πρωθυπουργός Νατζίμ Μικάτι.

Το μέτρο αυτό προωθείται μετά την κλιμάκωση των εντάσεων στην Τρίπολη μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός ανέφερε ότι το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στρατιωτική επιδρομή σε τοποθεσίες όπου υπήρχαν υποψίες πως κρύβονταν ένοπλοι, κατάσχοντας ελαφρύ οπλισμό, πυρομαχικά, στρατιωτικό εξοπλισμό και ποικίλες συσκευές ασύρματης επικοινωνίας.