Λιβύη: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 10 τραυματίες

 Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις κοντά στην πόλη Μπάνι Ουάλιντ, ένα από τα τελευταία προπύργια του πρώην καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
ο Μασούντ αλ Ουάερ, εκπρόσωπος των τοπικών αρχών εξήγησε ότι οι συγκρούσεις διήρκεσαν περίπου τρεις ώρες και διεξήχθησαν στην κοιλάδα Μαρντούν, περίπου 10-20 χλμ. ανατολικά της Μπάνι Ουάλιντ.

Ο Σάλεμ αλ Ουάερ, επικεφαλής της κυριότερης ένοπλης ομάδας στην Μπάνι Ουάλιντ, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ένας «μάρτυρας» στις μάχες. «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο τώρα», πρόσθεσε.

Δυνάμεις από την Μισράτα ετοιμάζονται να εισέλθουν στην Μπάνι Ουάλιντ, περίπου 400 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης, για να θέσουν υπό κράτηση πρώην αντάρτες, μέλη παραστρατιωτικής ομάδας, που καταζητούνται από τις αρχές, σύμφωνα με λιβυκά μέσα ενημέρωσης.

Πολλοί κάτοικοι της Μπάνι Ουάλιντ είχαν υποστηρίξει το καθεστώς Καντάφι στην εξέγερση που τελικά το ανέτρεψε το 2011.

Άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων έχουν δημιουργήσει ασφαλή διέλευση για τους κατοίκους που θέλουν να εγκαταλείψουν την πόλη, μετέδωσε το ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων Solidarity Press.

Η νέα κυβέρνηση της Λιβύης πρόσφατα διέταξε τις παραστρατιωτικές ομάδες να διαλυθούν κι άρχισε μια προσπάθεια για να τις αφοπλίσει για να αποκαταστήσει την ασφάλεια στη χώρα της βόρειας Αφρικής.