Λιβύη Συρία Ιράκ, Παλαιστίνη: Η «Κόλαση» είναι εδώ…

Του Χρήστου Α. Καπούτση

Τα φαντάσματα δυο Δικτατόρων του Μ.Καντάφι (Λιβύη) και του Σανταμ Χουσείν (Ιράκ), αλλά και η επιμονή του Μπασάρ αλ -Ασαντ (Συρία) να παραμείνει στη θέση του αγωνιζόμενος, έχουν «στοιχειώσει» τα Στρατηγικά σχέδια της Δύσης (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.).

Η ανατροπή των δικτατορικών καθεστώτων, με πρόσχημα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη κατοχύρωση των Δημοκρατικών ελευθεριών και του εκπολιτισμού των πολιτών (υιοθέτηση δυτικού τρόπου ζωής), ήταν οι «επαρκείς» αιτίες, όπως εξηγούσαν τα πειθήνια ΜΜΕ, για την στρατιωτική επέμβαση σε Λιβύη, Συρία, Ιράκ, με διάφορα στρατιωτικά σχήματα, αλλά πάντα με βασικό μοχλό την στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Η Λιβύη, η Συρία και το Ιράκ, οι φλεγόμενες και σπαρασσόμενες λόγω εμφυλίου και ξένων επεμβάσεων περιοχές των βόρειων ακτών Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Είναι τα θύματα, της απόφασης του αμερικανικού στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος, να ελέγξουν και να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό τους πλούτο, αλλά και τις οδούς μεταφοράς της ενέργειας (πετρέλαιο και φυσικό αέριο), κυρίως προς την κεντροδυτική Ευρώπη που στερείται ενεργειακών πόρων.
Προσδοκούσαν, τεράστια οικονομικά οφέλη για τις πολυεθνικές και ακόμη μεγαλύτερη πολιτική επιρροή των ΗΠΑ σε αυτές τις προνομιούχες, λόγω ορυκτού πλούτου, περιοχές.

Στη Λιβύη, μαίνεται ένας σφοδρός εμφύλιος πόλεμος. Η κυβέρνηση της Λιβύης προειδοποίησε πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος «κατάρρευσης του κράτους». Το 2011 με πρωτοβουλία του Προέδρου της Γαλλίας ΝΙΚ. ΣΑΡΚΟΖΙ, είχαμε μεγάλης κλίμακας αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε βάρος επίγειων στόχων στη ΛΙΒΥΗ. Στόχος των στρατιωτικών επιχειρήσεων των Ευρωπαίων ήταν η κατάρρευση του καθεστώτος ΚΑΝΤΑΦΙ. Προσχηματικοί ή και πραγματικοί λόγοι, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αντικαθεστωτικών, από τις θηριωδίες του Δικτάτορα Καντάφι. Και εικαζόμενοι, αλλά μη αποδεικνυόμενοι στόχοι, η εκμετάλλευση του πετρελαίου της ΛΙΒΥΗΣ , που είναι αρίστης ποιότητας, αλλά και η επίδειξη των ικανοτήτων του γαλλικού μαχητικού αεροσκάφους ΡΑΦΑΛ, που στην αγορά σύγχρονων οπλικών συστημάτων, είχε το μειονέκτημα να μην έχει δοκιμαστεί σε πραγματικές πολεμικές επιχειρήσεις. Μετά την δράση τους στη Λιβύη πενταπλασιάστηκαν οι πωλήσεις των ΡΑΦΑΛ!

Απόδειξη των αποτυχημένων αμερικανό-νατοϊκών επεμβάσεων στο ΙΡΑΚ, είναι η πρόσφατη κατάρρευση του Στρατού του Ιράκ, η πιθανότητα ενδοθρησκευτικού πολέμου μεταξύ των σουνιτών και σιιτών, και φυσικά, η κτηνώδης δράση των ακραίων τζιχαντιστών του ΙΚΙΛ (μουσουλμανικό κράτος για το Ιράκ και το Λεβέντε- Συρία), που έχουν καταλάβει τη βόρεια Συρία και μεγάλο μέρος του Ιράκ, ιδρύοντας «χαλιφάτο». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαχητές του ΙΚΙΛ εντάχθηκαν αρχικά στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό για να ανατρέψουν το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, γι’ αυτό ενισχύθηκαν οικονομικά από τη Σαουδική Αραβία και έλαβαν αμερικανικό οπλισμό, μέσω Τουρκίας! Εφαρμόζοντας την πιο ακραία εκδοχή του Ισλαμικού νόμου, ο ηγέτης του «χαλιφάτου» Αλ-Μπαγκνταντί, διέταξε τις γυναίκες να υποβληθούν υποχρεωτικά σε κλειτοριδεκτομή, διότι, όπως είπε, έτσι αποκλείεται η σεξουαλική απόλαυση. Επίσης, εκατοντάδες Σύριοι ή ιρακινοί στρατιώτες που έχουν συλληφθεί αιχμάλωτοι από τους τζιχαντιστές αποκεφαλίσθηκαν, απαγχονίστηκαν, «παλουκώθηκαν».

Επίσης γεωπολιτικές, οικονομικές και ενεργειακές σκοπιμότητες της Δύσης, επιτρέπουν την χωρίς οίκτο ανθρωποσφαγή στη Λωρίδα της Γάζας.
Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Παλαιστίνη: Η «Κόλαση» είναι εδώ…, αλλά η Δύση της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού, «σφυρίζει αδιάφορα» και «παρακολουθεί» τις σφαγές, που η ίδια με την καιροσκοπική της πολιτική προκάλεσε.

Διαβάστε ακόμη:

Ο πόλεμος των τούνελ στη Γάζα! – Βίντεο και φωτό που συγκλονίζουν

Oι Παλαιστίνοι βρίσκονται «στο χείλος του γκρεμού»-ΒΙΝΤΕΟ


Ο ισραηλινός στρατός επιστρατεύει 16.000 επιπλέον εφέδρους