Λιβύη: Δηλώσεις Ολάντ για την επίθεση

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως αναμένει από τις λιβυκές αρχές να διαλευκάνουν όλες τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε σήμερα η επίθεση εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στην Τρίπολη, καταδικάζοντας την ενέργεια αυτή που προκάλεσε των τραυματισμό δύο γάλλων χωροφυλάκων.

«Η Γαλλία αναμένει από τις λιβυκές αρχές να διαλευκάνουν πλήρως αυτήν την απαράδεκτη πράξη, να εντοπίσει τους δράστες και να τους φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης. «Αυτή η πράξη έχει στόχο, μέσω της Γαλλίας, όλες τις χώρες της διεθνούς κοινότητας που έχουν δεσμευτεί στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Ολάντ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Δύο γάλλοι φρουροί, από την διοίκηση της χωροφυλακής στο Παρίσι τραυματίστηκαν, ο ένας από αυτούς σοβαρά και το διώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζεται η πρεσβεία υπέστη σοβαρές ζημιές.

Η Γαλλία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος αναχωρεί σήμερα για την λιβυκή πρωτεύουσα.

«Σε συνεργασία με τις λιβυκές αρχές, οι γαλλικές κρατικές υπηρεσίες θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διαλευκάνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε αυτή η απεχθής πράξη και για να εντοπίσουν τους δράστες», τόνισε ο Φαμπιούς.

Ο γάλλος υπουργός εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους δύο γάλλους φρουρούς που τραυματίστηκαν και διευκρίνισε πως ο ένας από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση, αλλά «δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λιβύη: Επίθεση κατά της γαλλικής πρεσβείας