Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 154 τραυματίστηκαν εξαιτίας των ισραηλινών πληγμάτων σε περιοχές του Λιβάνου που θεωρούνται προπύργια της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της Βηρυτού.
Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 31 νεκρούς και 149 τραυματίες.
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στα νότια προάστια της Βηρυτού, καθώς επίσης και στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Λιβάνου, ανάγκασαν περισσότερους από 28.500 κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τις αρχές.
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ (IDF), ο αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, διεμήνυσε σήμερα πως η Χεζμπολάχ του Λιβάνου θα υποστεί «συντριπτικό πλήγμα».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ζαμίρ ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι επιχειρήσεις των IDF εναντίον της Χεζμπολάχ δεν θα ολοκληρωθούν «έως ότου εξαλειφθεί η απειλή από τον Λίβανο». Υπογράμμισε επίσης πως «θα εξακολουθήσουμε να επιμένουμε στον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ».
Απευθυνόμενος στους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών στο βόρειο Ισραήλ, ο Ζαμίρ είπε ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ελέγχουν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και θα εξαλείψουν κάθε απειλή.
«Θα ολοκληρώσουμε αυτήν την εκστρατεία όχι μόνο με τα πλήγματα στο Ιράν, αλλά και με τη Χεζμπολάχ να υφίσταται συντριπτικό πλήγμα», τόνισε ο αρχηγός του ισραηλινού επιτελείου.
Τις προηγούμενες ώρες η Χεζμπολάχ είχε εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ σε αντίποινα για τη δολοφονία του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Ο IDF ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι ολοκλήρωσε ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών σε όλο τον Λίβανο εναντίον παραρτημάτων της οργάνωσης Al-Qard al-Hasan, η οποία είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ ως «τράπεζα», για την αποθήκευση και διαχείριση χρημάτων και την αγορά όπλων.
Επίσης, ο αρχηγός της στρατιωτικής πτέρυγας του Ισλαμικού Τζιχάντ στον Λίβανο σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση, που είναι σύμμαχος της Χαμάς και της λιβανικής Χεζμπολάχ.
Ο Άνταμ Αντνάν αλ Οθμάν σκοτώθηκε «σε μια σιωνιστική επίθεση που στόχευσε τα νότια προάστια της Βηρυτού τα ξημερώματα της Δευτέρας» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι Ταξιαρχίες αλ Κοντς, η στρατιωτική πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ.
