Λίβανος: Δύο μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone – Ισραηλινά μαχητικά πέταξαν πάνω από τη Βηρυτό [vids]

Δύο στελέχη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone στην πόλη Ναμπατιέ του νότιου Λιβάνου, σύμφωνα με αναφορές σε ισραηλινά και αραβικά μέσα ενημέρωσης.

Σύφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας από τους νεκρούς ήταν ο Abbas Al-Debs, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ που ήταν συνδεδεμένος με το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και βοηθούσε το Ιράν να δημιουργήσει αντιαεροπορική άμυνα στη Συρία. Ήταν επίσης ο διοικητής της περιοχής από την οποία εκτοξεύθηκαν αντιαρματικά πυρά στη βόρεια ισραηλινή πόλη Kiryat Shmona, νωρίτερα σήμερα.

Τα αραβικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι το χτύπημα ήταν «αντίποινα» στα αντιαρματικά πυρά που έπληξαν νωρίτερα σήμερα μια βάση του ισραηλινού στρατού κοντά στα σύνορα.

Επίσης, βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη να πετούν χαμηλά πάνω από τη Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Ο κρατικός σταθμός του Λιβάνου, Kan, σημειώνει ότι οι αναφορές για ισραηλινή αεροπορική δραστηριότητα πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου έρχονται καθώς ο στρατηγός Hassan Awde ορίζεται ως ο νέος αρχηγός του επιτελείου του στρατού του Λιβάνου.

Με πληροφορίες από: Times of Israel