Λίβανος: Ισραηλινό drone έπληξε τα γραφεία της Χαμάς – Σκοτώθηκε ο «Νούμερο 2» της οργάνωσης [vids]

Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το γραφείο της Χαμάς σε προάστιο της Βηρυτού σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο στον Λίβανο.

Έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ζαχαροπλαστείο στο νότιο προάστιο Dahiyeh της Βηρυτού το βράδυ της Τρίτης, που είναι γνωστό ότι είναι προπύργιο της λιβανικής τρομοκρατικής ομάδας Χεζμπολάχ, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές ασφαλείας, προσθέτοντας ότι ένας ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος σκοτώθηκε από την έκρηξη.

Νεκρός ο Σάλεχ αλ-Αρούρι

Τα λιβανέζικα και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στο ισραηλινό χτύπημα με drone σκοτώθηκε ο «Νούμερο 2» της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι, ο οποίος είναι ο αναπληρωτής αρχηγός της οργάνωσης στο εξωτερικό.

Με έδρα τον Λίβανο, ο αλ-Αρούρι, 57 ετών, ήταν αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της τρομοκρατικής ομάδας και θεωρούνταν ο de facto ηγέτης της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στη Δυτική Όχθη.

Αξιωματούχοι των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών πιστεύουν ότι ο al-Arouri βοήθησε επίσης στον σχεδιασμό της απαγωγής και της δολοφονίας τριών Ισραηλινών εφήβων τον Ιούνιο του 2014, καθώς και πολλές άλλες επιθέσεις.

Μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη, αλλά αναγκάστηκε να μετακομίσει όταν το Ισραήλ άρχισε να ξαναχτίζει τους δεσμούς με την Τουρκία.

Ήταν επίσης ένας από τους αξιωματούχους της Χαμάς που συνδέονται στενότερα με το Ιράν και την τρομοκρατική ομάδα της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Με πληροφορίες από: Reuters, Times of Israel