Λιβύη: Μυρίζει μπαρούτι στην Σύρτη – Θέσεις μάχης παίρνουν οι δύο στρατοί

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ώθησε μεγάλο αριθμό δυνάμεων προς έναν άξονα ανατολικά της πόλης Μισράτα στη Λιβύη, υπό την επίβλεψη του Νις Μπουχαμάντα, διοικητή των ειδικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης ετοιμάζεται να στραφεί εναντίον των δυνάμεων της υποστηριζόμενης από την Τουρκία Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) ανατολικά της Μισράτα, καθώς ο στρατός της επιχειρεί να καταλάβει αρκετές σημαντικές περιοχές με διυλιστήρια πετρελαίου.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η περιοχή που εκτείνεται στη Λιβύη από το Wadi Jarif έως το Al-Washaka στα δυτικά θεωρείται «περιοχή στρατιωτικών επιχειρήσεων».

Σε ανακοίνωσή του, ο LNA κάλεσε όλους τους πολίτες να μην βρίσκονται σε αυτήν την περιοχή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο Νις Μπουχαμάντα, διοικητής των ειδικών δυνάμεων του LNA

Η κίνηση του Λιβυκού Στρατού έρχεται τη στιγμή που ο GNA στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή Crescent Petroleum ανατολικά της Σύρτης.

Παρόλο που η κατάσταση στη Λιβύη φαίνεται να είναι σταθεροποιημένη σε ορισμένες γραμμές, οι παρατηρητές αναμένουν ότι η επόμενη αντιπαράθεση θα επικεντρωθεί στον έλεγχο των ενεργειακών πηγών στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: Al-Masdar News