Λιβύη: Ο τουρκικός στρατός επιστρέφει στα αποκαΐδια της Αλ Ουατίγια με… ενισχύσεις (pics)

Με την επίθεση στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια να στοιχειώνει ακόμη τους Τούρκους μισθοφόρους και τον στρατό του Σάρατζ, οι δυνάμεις του Ερντογάν επιστρέφουν στα αποκαΐδια της βάσης φέροντας… «δώρα».

Λίγες μέρες μετά την επίθεση «ξένων» αεροσκαφών στην τουρκική βάση οι τουρκικές δυνάμεις επιστρέφουν φέροντας ενισχύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στρατός του GNA, υποστηριζόμενος από Τούρκους μισθοφόρους, των οποίων ο «τιμοκατάλογος» έγινε πρόσφατα γνωστός, κινούνται έντονα τις τελευταίες ώρες κατά μήκος της Λιβύης.

Την ίδια ώρα φωτογραφίες δείχνουν στρατιωτικά κομβόι να μεταφέρουν οπλικά συστήματα από το αεροδρόμιο Μίτιγκα στην Αλ Ουατίγια.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν αποτελεί είδηση, όπως έχει αναφέρει ξανά το OnAlert, η Τουρκία έχει αυξήσει τις μεταφορές όπλων και στρατιωτών στη Λιβύη με συνεχείς πτήσεις από τα τουρκικά αεροδρόμια προς τη χώρα της Αφρικής.

Σύμφωνα με τα δεδομένα των διεθνών ραντάρ, που καταγράφουν τις πτήσεις, τόσο η Ρωσία όσο και η Τουρκία έχουν στείλει αεροπλάνα γεμάτα όπλα στην Τρίπολη και τη Βεγγάζη, καθώς η Μόσχα συνεχίζει την υποστήριξή της στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) και η Τουρκία στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Οι δύο πλευρές τώρα βρίσκονται στα περίχωρα της Σύρτης, εκεί όπου ο Μουαμάρ Κατάφι αιχμαλωτίστηκε και σκοτώθηκε το 2011, σε μια εξέλιξη που άλλαξε τους συσχετισμούς του πολέμου και έθεσε εν αμφιβόλω την δυνατότητα του Χαφτάρ να ανατρέψει την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Το GNA έχει τώρα φτάσει στα 30 χλμ από τη Σύρτη, καταλαμβάνοντας θέσεις κοντά στον σταθμό παραγωγής ενέργειας της πόλης, ενώ ο LNA, που υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία, βρίσκονται στις αστικές περιοχές.