OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Όργιο παρασκηνίου και «χαστούκι» στις φιλικές στον Ερντογάν δυνάμεις – Ακυρώθηκε η παύση της Αλ Μανγκούς!

07/11/2021 - 18:19
Μανγκούς
Share on FacebookShare on Twitter

Η κυβέρνηση της Λιβύης απέρριψε την Κυριακή την απόφαση του προεδρικού συμβουλίου της χώρας να παύσει από τα καθήκοντά της την υπουργό Εξωτερικών, Νάιλα Αλ Μανγκούς λόγω καταγγελιών για «μονοπώληση της εξωτερικής πολιτικής».

Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και προεδρικού συμβουλίου είναι πιθανό να αυξήσει τις πολιτικές εντάσεις στη Λιβύη, λιγότερο από επτά εβδομάδες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές. Έρχεται επίσης λίγες μέρες πριν από μια διεθνή διάσκεψη στο Παρίσι, η οποία αναμένεται να πιέσει για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας όπως έχει προγραμματιστεί στις 24 Δεκεμβρίου.

Η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας – πιθανότατα κατόπιν των έντονων παρασκηνιακών αντιδράσεων από τη διεθνή κοινότητα – ανέφερε σε δήλωση ότι το προεδρικό συμβούλιο δεν έχει το δικαίωμα να αναστείλει την υπουργό Εξωτερικών Νάιλα Αλ Μανγκούς και χαιρέτισε τις προσπάθειες της υπουργού ως επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας. Επισήμανε επιπλέον το έργο της σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Τρίπολης τον περασμένο μήνα, με στόχο την επίλυση των πιο ακανθωδών ζητημάτων της χώρας πριν από τις γενικές εκλογές.

Η κυβέρνηση είπε ότι ο ορισμός των μελών της κυβέρνησης και η αναστολή των καθηκόντων τους ή η έρευνα εις βάρος κυβερνητικών αξιωματούχων είναι καθήκοντα αποκλειστικά του πρωθυπουργού.

Το προεδρικό συμβούλιο, ένα τριμελές όργανο που λειτουργεί ως συλλογική προεδρία της χώρας μέχρι να εκλεγεί Πρόεδρος στις εκλογές του Δεκεμβρίου, αργά το Σάββατο ανακοίνωσε πως παύει από τα καθήκοντά της την Μανγκούς και της απαγόρευσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Κατηγόρησε δε την υπουργό ότι λειτουργούσε μονομερώς και δεν συντόνιζε τις αποφάσεις της εξωτερικής πολιτικής με το συμβούλιο.

Libya's government rejected a decision by the country’s presidential council to suspend the foreign minister over allegations of monopolising foreign policy…https://t.co/0YzUFL0F96

— The New Arab (@The_NewArab) November 7, 2021

Η εκλογική υπηρεσία της χώρας, εν τω μεταξύ, ανακοίνωσε ότι η διαδικασία εγγραφής για προεδρικούς και κοινοβουλευτικούς υποψήφιους θα ξεκινήσει τη Δευτέρα. η υπηρεσία ανέφερε ότι οι πιθανοί υποψήφιοι έχουν προθεσμία έως τις 22 Νοεμβρίου για να εγγραφούν για να διεκδικήσουν την ανώτατη θέση της χώρας, ενώ οι υποψήφιοι του κοινοβουλίου έχουν μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου για να δηλώσουν τις υποψηφιότητές τους.

Η πολυαναμενόμενη ψηφοφορία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει άλλες προκλήσεις, όπως ανεπίλυτα ζητήματα σχετικά με τους διαφορετικούς εκλογικούς νόμους που ισχύουν στις διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και τις περιστασιακές μάχες μεταξύ ένοπλων ομάδων.

Άλλα μεγάλα εμπόδια στο δρόμο προς τις κάλπες αποτελούν το βαθύ ρήγμα που παραμένει ανάμεσα στην ανατολή και τη δύση της χώρας, αλλά και η παρουσία χιλιάδων ξένων μαχητών και στρατευμάτων – ανάμεσά τους και τουρκικών – την αποχώρηση των οποίων ζητούν μετ’ επιτάσεως η επίσημη κυβέρνηση μέσω της Μανγκούς, αλλά και η διεθνής κοινότητα, σε πείσμα των επιδιώξεων του Ερντογάν.

Πηγή: Με πληροφορίες από alaraby.co.uk 

Tags: ΑΛ ΜΑΝΓΚΟΥΣΔΙΑΣΚΕΨΗΛΙΒΥΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί άμαχοι από ρωσική επίθεση στην Κοστιαντίνιφκα

28/01/2023 - 13:42
Ριαμπκόφ
ΚΟΣΜΟΣ

Ριαμπκόφ: Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ

28/01/2023 - 13:16
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι βάρβαρες μάχες στο Ντονέτσκ, η νέα ρωσική επίθεση και τα ουκρανικά..F-16 ;

28/01/2023 - 12:13

Διαβάστε Επίσης

Δένδιας: Ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική αναθεωρητική ρητορική

ΥΦΕΘΑ: Επισκέφτηκε την 181 Μοίρα κατευθυνόμενων βλημάτων «Hawk» [pics]

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί άμαχοι από ρωσική επίθεση στην Κοστιαντίνιφκα

Ριαμπκόφ: Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι βάρβαρες μάχες στο Ντονέτσκ, η νέα ρωσική επίθεση και τα ουκρανικά..F-16 ;

ΓΕΣ: Αποφοίτηση της 75ης ΕΣ από τη Σχολή Τεχνικής Εκπαίδευσης Αξιωματικών Μηχανικού [pics]

Ιερουσαλήμ: 42 συλλήψεις για την αιματηρή επίθεση Παλαιστινίου – «Ικανοποίηση» της Χεζμπολάχ

«Εξοπλιστικός πυρετός» στην Ουκρανία: Θα παραλάβει 321 δυτικά άρματα μάχης

Top News

Χρύσαφα: Το πάμπλουτο προπύργιο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στη Λακωνία

Τα 7 βασικά πράγματα που κάνουν οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι

Αυτό το χωριό είναι στην πραγματικότητα η Κολοπετινίτσα

Αχαϊα ή Ελβετία; Tο απόλυτο Αλπικό τοπίο στη σκιά του Ερυμάνθου

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert