Λιβύη: «Ρουτίνα» η κατάρριψη τουρκικών αεροσκαφών από τον LNA

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε την κατάρριψη ενός τουρκικού αεροσκάφους, ενώ απέκρουσε επίσης μια αντεπίθεση από τις δυνάμεις της Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Η Αίθουσα Επιχειρήσεων Al-Karama του LNA ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι η αεροπορική άμυνα του στρατού κατάφερε την Τρίτη να καταρρίψει ένα τουρκικό αεροπλάνο κοντά στην πόλη του Al-Shweref.

Από την πλευρά του, το 82ο τάγμα πεζικού επιβεβαίωσε ότι το Εθνικός Στρατός κατέρριψε το τουρκικό αεροσκάφος στο Wadi Al-Rutam κοντά στην περιοχή Al-Shweref.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης κατάφερε να καταρρίψει πολλά τουρκικά αεροσκάφη την περασμένη εβδομάδα, καθώς το αντιαεροπορικό σύστημα Pantsir-S που έχει κατασκευαστεί από τη Ρωσία προστατεύει αποτελεσματικά τις θέσεις του LNA σε ολόκληρο το έθνος της Βόρειας Αφρικής.

Οι δυνάμεις Εθνικής Συμφωνίας που υποστηρίζονται από την Τουρκία προσπαθούν να προωθηθούν γύρω από την Τρίπολη και την αεροπορική βάση Al-Watiyah, παρά το αίτημα του LNA για κατάπαυση του πυρός έως ότου εξαφανιστεί η πανδημία COVID-19.

Ωστόσο, παρά τις συνεχείς επιθέσεις τους, οι δυνάμεις του GNA δεν μπόρεσαν να κερδίσουν έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: Al-Masdar News