Λιβύη: Στην Σύρτη τελικά η «περιφερόμενη» κυβέρνηση Μπασάγα

Ο Αμπντουλχαμίντ αλ Ντμπάιμπα υποστηρίζει ότι ο διορισμός του Μπασάγα είναι παράνομος και αρνείται πεισματικά να παραδώσει την εξουσία

Onalert Newsroom
Λιβύη

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο διορισμένος από το κοινοβούλιο πρωθυπουργός της Λιβύης Φάτι Μπασάγα ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι η έδρα της κυβέρνησής του θα παραμείνει στη Σύρτη, αφότου οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην αντίπαλη κυβέρνηση του Αμπντουλχαμίντ αλ Ντμπάιμπα – ο οποίος αρνείται να παραδώσει την εξουσία – τον εκδίωξαν από την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Η Λιβύη έχει δύο κυβερνήσεις από τον περασμένο Μάρτιο όταν το κοινοβούλιο διόρισε πρωθυπουργό τον Μπασάγα. Το κοινοβούλιο υποστηρίζεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης, τα στρατεύματα του οποίου είχαν αποπειραθεί να κυριεύσουν την πρωτεύουσα το 2019.

Ο Αμπντουλχαμίντ αλ Ντμπάιμπα υποστηρίζει ότι ο διορισμός του Μπασάγα είναι παράνομος και αρνείται πεισματικά να παραδώσει την εξουσία, με αποτέλεσμα η βοριεοαφρικανική χώρα να παραμένει βυθισμένη στο χάος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα έμειναν 600.000 άνθρωποι μετά από ρωσική επίθεση – Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έπληξε επίσης πλοίο με εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα