Λιβύη: Το κοινοβούλιο ακύρωσε τη συμφωνία με την Τουρκία!

Όπως μεταδίδει το δίκτυο Al Arabiya, η διεθνώς αναγνωρισμένη Βουλή της Λιβύης ψήφισε την ακύρωση της στρατιωτικής συμφωνίας με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα η Βουλή ψήφισε την ακύρωση της συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη και της Τουρκίας, σύμφωνα πάντα με το Al Arabiya.

Η ματαίωση της συμφωνίας ψηφίστηκε στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Λιβυκού Kοινοβουλίου.

Την Πέμπτη το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση νόμου για την ανάπτυξη στρατού στη Λιβύη για διάστημα ενός έτους, προκειμένου να στηριχθεί η κυβέρνηση εθνικής ενότητας που εδρεύει στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προειδοποίησε, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στην Τουρκία, ότι «κάθε ξένη υποστήριξη στα εμπόλεμα μέρη» στη Λιβύη το μοναδικό αποτέλεσμα που θα φέρει θα είναι να «επιδεινώσει τη σύρραξη και να περιπλέξει τις προσπάθειες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης».

Υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς την πιθανή στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη προς υποστήριξη της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που εδρεύει στην Τρίπολη, ο Γκουτέρες υπογράμμισε επίσης σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του ότι «οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας το μόνο που κάνουν είναι να χειροτερεύουν τα πράγματα».

Πηγή: Με πληροφορίες από politis.com.cy