Λιβύη: Τρεις άμαχοι νεκροί από αεροπορικό βομβαρδισμό στα νότια της Τρίπολης

«Τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι τρεις τραυματίσθηκαν»

Ιράν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρεις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε αεροπορικό βομβαρδισμό στα νότια της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολη, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης εθνικής ενότητας (GNA).

«Τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι τρεις τραυματίσθηκαν από την αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του αλ Σαουάνι», που ελέγχεται από την κυβέρνηση, σε απόσταση 25 χλμ από την Τρίπολη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Αμίν αλ Χασέμι.

Κατά τον ίδιον, από τους βομβαρδισμούς καταστράφηκαν και πολλά καταστήματα. Οι κυβερνητικές δυνάμεις κατηγόρησαν για τις επιθέσεις αυτές τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, διεκδικητή της εξουσίας και απόλυτου κυρίαρχου της Ανατολικής Λιβύης, δημοσιεύοντας στην σελίδα τους στο Facebook φωτογραφίες από τα κατεστραμμένα καταστήματα.

Επιπλέον, οι κυβερνητικές δυνάμεις με ανακοινωθέν τους ενημέρωσαν πως σήμερα αιχμαλώτισαν 25 άνδρες των δυνάμεων του στρατάρχη.

Τα νότια προάστια της Τρίπολης αποτελούν το θέατρο σφοδρότατων μαχών από την έναρξη, στις 4 Απριλίου, της επίθεσης των δυνάμεων του Χάφταρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μακρόν - G7
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν στην G7: «Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Ρωσία – Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Τραμπ»

«Είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε τέτοια σύγκλιση απόψεων στη G7. Και είναι η πρώτη φορά που καταλήγουμε σε τόσο σαφή συμπεράσματα», εκτίμησε ο Μακρόν.

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.