Ισραήλ: Σε «κατά λάθος» βολή από άρμα μάχης οφείλεται η έκρηξη κοντά στη Ράφα

Αρχική δημοσίευση: 17.46
Updated: 18.50

Σε «κατά λάθος» βολή από ισραηλινό άρμα μάχης οφείλεται η έκρηξη που ακούστηκε κοντά στη Ράφα, στο συνοριακό πέρασμα μεταξύ Λωρίδας της Γάζας και Αιγύπτου.

Όπως ανακοίνωσε ο Ισραηλινός Στρατός (IDF), ένα άρμα μάχης έβαλε κατά λάθος εναντίον Αιγυπτιακού φυλακίου, στο παρακείμενο πέρασμα Κερέμ Σαλόμ.

«Το περιστατικό διερευνάται. Οι IDF ζητούν συγνώμη για το περιστατικό», ανέφερε η ανακοίνωση του Ισραηλινού Στρατού.

Μία έκρηξη και ο ήχος από τις σειρήνες των ασθενοφόρων να πλησιάζουν ακούστηκαν κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου σήμερα το απόγευμα, λίγο μετά από την είσοδο ενός δεύτερου κομβόι φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια από την πλευρά της Αιγύπτου, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

Λίγες ώρες νωρίτερα γινόταν γνωστό πηγές ασφαλείας, αλλά και ανθρωπιστικές πηγές στη Ράφα, πως ένα δεύτερο κομβόι με φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας εισήλθε σήμερα στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα και επιθεωρείτο πριν κατευθυνθεί προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Συνολικός αριθμός περίπου 17 φορτηγών βρίσκονταν στο συνοριακό πέρασμα για επιθεώρηση πριν την είσοδό τους στη Γάζα, όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-MΠE