Λιβύη: Στόχος της κυβέρνησης η απελευθέρωση της Τρίπολης

Η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει τις στρατιωτικές της εκστρατείες με σκοπό να ανακαταλάβει τον έλεγχο της πρωτεύουσας Τρίπολης, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής Αμπντουλάχ αλ-Θινί.
Η Λιβύη μάχεται με την αναρχία καθώς δύο κυβερνήσεις διεκδικούν τη νομιμότητα τρία χρόνια μετά την πτώση του Μουαμάρ Καντάφι. Η οργάνωση Λιβυκή Αυγή κατέλαβε τον Αύγουστο την Τρίπολη δημιουργώντας το δικό της κοινοβούλιο και τη δική της κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός αλ-Θινί δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι του Ντουμπάι Al-Arabiya ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις πλησιάζουν την Τρίπολή από τα δυτικά και ότι σκοπεύουν να καταλάβουν το κύριο πέρασμα των συνόρων προς την Τυνησία.
«Τα στρατεύματά μας κινούνται προς την Τρίπολη με σκοπό την απελευθέρωσή της», είπε υποστηρίζοντας ότι οι δυνάμεις της κυβέρνησής του κατάφεραν να καταλάβουν μια πόλη δυτικά της πρωτεύουσας.

Τη Δευτέρα, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Μπερναντίνο Λεόν δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα σκοπεύει να ξεκινήσει ένα νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών προκειμένου οι δύο αντικρουόμενες πλευρές να έρθουν σε επαφή και να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.