Μαδούρο: «Οι ΕΔ είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την χώρα από τους ξένους εισβολείς» – ΒΙΝΤΕΟ

 Στρατιωτικές βάσεις επισκέφθηκε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, λίγο πριν ξεκινήσουν τα μεγάλης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια που ανακοίνωσε την Παρασκευή, τα οποία θα διεξαχθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Φλεβάρη.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάους Μαντούρο, ανακοίνωσε την Παρασκευή στρατιωτικές ασκήσεις που θα διεξαχθούν στις 10-15 Φεβρουαρίου.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την επικράτεια του έθνους, των ακτών και των ποταμών από ξένους εισβολείς», δήλωσε ο Μαδούρο, κατά τα την διάρκεια συνάντησης του με στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.


Αφού ο επικεφαλής της Εθνοσυνέλευσης κ. Juan Guaido αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός Πρόεδρος της χώρας, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και πολλά λατινοαμερικάνικα και ευρωπαϊκά κράτη τον αναγνώρισαν ως το νέο Πρόεδρο της Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή και να είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την χώρα.

«Ετοιμαζόμαστε για τις σημαντικότερες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία μας», δήλωσε ο Μαντούρο κατά την επίσκεψή του στις στρατιωτικές βάσεις.


Έχει ήδη επισκεφθεί την 41η τεθωρακισμένη ταξιαρχία στο Fort Paramacay και τη ναυτική βάση Agustín Armario, στην πόλη Puerto Cabello.


Ο υπουργός Άμυνας Βλαντιμίρ Πάτρνιο δήλωσε νωρίτερα ότι ο στρατός της Βενεζουέλας δεν θα υποστηρίξει τον αυτοανακηρυγμένο Πρόεδρο Guaido και ήταν έτοιμος να προστατεύσει την εθνική κυριαρχία.


Ο Μαδούρο κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι διεξήγαγε πραξικόπημα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και δήλωσε ότι ο Καράκας διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουάσινγκτον. Οι σχέσεις ΗΠΑ και Βενεζουέλας είναι τεταμένες εδώ και καιρό, πολύ πριν ο Μαδούρο ανέλθει στην εξουσία. Ο Τραμπ δήλωσε τον Αύγουστο του 2017 ότι δεν απέκλειε μια «στρατιωτική επιλογή» για να τερματίσει το χάος στη Βενεζουέλα.

Πηγή Sputnik