Μακεδονικό: Ο Ιβανόφ διέκοψε την συνάντηση με Ζάεφ και Ντιμιτρόφ και αποχώρησε

Πρώτη Δημοσίευση: 2018-06-13 12:55:42
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-06-13 13:30:42

Μόλις 120 δευτερόλεπτα κράτησε συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Γκιόργκε Ιβάνοφ με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ. Ο Ιβανόφ ρώτησε τον Ζάεφ και τον Ντιμιτρόφ αν είχαν γραπτή συμφωνία με την Ελλάδα. Μετά την καταφατική απάντηση των δύο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συνάντηση και αποχώρησε από την συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων MKD.

Μετά από μια σύντομη συνάντηση στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Vodno, ο διευθυντής του γραφείου της Προεδρίας της πΓΔΜ ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος Ιβανόφ θα απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες. Η ακριβής ώρα της διεύθυνσης δεν ανακοινώθηκε και η δήλωση ανέφερε ότι ο Ιβάνοφ θα απευθυνθεί σήμερα.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Γκιόργκε Ιβάνοφ, δέχθηκε σήμερα τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζαγιέφ και τον Υπουργό Εξωτερικών Νικόλα Ντιμιτρόφ. Ενημερώνουμε ότι η συνάντηση διήρκεσε δύο λεπτά. Σήμερα, ο Πρόεδρος Ιβανόφ θα απευθυνθεί στους πολίτες», αναφέρει η σύντομη δήλωση του γραφείου του προέδρου.

Αρχικά, τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων είχαν αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Ιβανόφ ζήτησε να αποχωρήσουν, αλλά νέες πληροφορίες θέλουν το Πρόεδρο να σηκώθηκε και να έφυγε ο ίδιος από το δωμάτιο αφήνοντας τους Ζάεφ και Ντιμιτρόφ εμβρόντητους.

Όπως φαίνεται δεν υπάρχουν αντιδράσεις μόνο στην Ελλάδα για τη συμφωνία σχετικά με το νέο όνομα της ΠΓΔΜ.

Διαβάστε επίσης: Στρατηγός Φράγκος για Μακεδονικό: Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διαβάστε επίσης: Σαμαράς για Μακεδονικό: «Αχρείαστος, ταπεινωτικός συμβιβασμός η συμφωνία με τα Σκόπια»

Διαβάστε επίσης: Στρατηγός Ζιαζιάς: Ανάρτηση με νόημα για τη συμφωνία για το Μακεδονικό
 
Πηγή MKD