Μακεδονικό: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Σκοπίων

"Να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση προς το συμφέρον της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης."

Μακεδονικό: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – Σκοπίων

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

 Με τη διαδικασία επίλυσης του ονοματολογικού της πΓΔΜ να βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επαναλαμβάνει τη συνεχιζόμενη στήριξή του στις συνομιλίες που διεξάγονται για το θέμα, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους ηγέτες των δύο χωρών να επιτύχουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Απαντώντας σε ερώτηση, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επαναδιατύπωσε την πάγια θέση των ΗΠΑ για το θέμα του ονοματολογικού.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις εν εξελίξει συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της πΓΔΜ. Ενθαρρύνουμε τους ηγέτες της πΓΔΜ και της Ελλάδας να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση προς το συμφέρον της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, της οικονομικής ευημερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ