Μακελειό με νεκρούς και τραυματίες στη Λιέγη

 Ο δράστης άνοιξε πυρ και σκότωσε δύο αστυνομικούς στη Λιέγη, στη συνεχεια προσπάθησε να διαφύγει παίρνοντας όμηρο μια γυναίκα. Τελικά ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών. Πληροφορίες και για τέταρτο νεκρό και άλλους δυο τραυματίες αστυνομικούς. Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή των πυροβολισμών.

Ο εφιάλτης της τρομοκρατίας ξύπνησε ξανά σήμερα το Βέλγιο που θρηνεί ήδη εκατοντάδες νεκρούς αφού έχουν σημειωθεί στο έδαφός του μερικές από τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σήμερα το Βέλγιο θρηνεί τέσσερις νεκρούς, μαζί με τον δράστη, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομική πηγή φώναξε «Αλλάχ Ακμπαρ» (Ο θεός είναι μεγάλος). Σύμφωνα και με την δημόσια τηλεόραση του Βελγίου όλα δείχνουν τρομοκρατική επίθεση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας άνδρας πυροβόλησε δυο αστυνομικούς σε καφετέρια της περιοχής. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Ο δράστης πήρε όμηρο μια γυναίκα και προσπάθησε να διαφύγει.

Η γυναίκα που πήρε όμηρο ο δράστης ήταν υπάλληλος γυμνασίου και οχυρώθηκε μαζί της στον έκτο όροφο ενός κτιρίου, ίσως του σχολείου ακριβώς απέναντι από το καφέ που έγιναν τα γεγονότα.

Αστυνομικοί τον καταδίωξαν και άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών από τους οποίους έπεσε νεκρός ένας περαστικός, ο δράστης, ενώ δυο πολίτες τραυματίσθηκαν. Το περιστατικό έγινε στην λεωφόρο ντ’Αβρουά στη Λιέγη.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr