Μακελειό στη Μόσχα: «Μυστήριο» με τους ένοπλους που σκότωσαν 40 άτομα στο Crocus City Hall

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 40 νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα.

Ωστόσο, η FSB δεν αναφέρει τίποτα για τους ενόπλους που πραγματοποίησαν την επίθεση. Ρωσικοί λογαριασμοί στο Telegram αναφέρουν ότι τουλάχιστον 4 από τους 5 καμουφλαρισμένους άντρες που εισέβαλαν στον χώρο και σκότωσαν δεκάδες άτομα, κατάφεραν να διαφύγουν.

Άλλα ρωσικά μέσα, υποστηρίζουν πως οι ένοπλοι βρίσκονται ακόμη μέσα στο κτίριο και κρατάνε ομήρους εκατοντάδες ανθρώπους.

Ρώσοι μπλόγκερς στο Telegram κάνουν λόγο για αργή αντίδραση των αρχών, καθώς οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας έφτασαν στο σημείο της επίθεσης σχεδόν μία ώρα αργότερα.

Βίντεο από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων δείχνουν τις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς Rosgvardia και αστυνομικές δυνάμεις να μπαίνουν μέσα στο φλεγόμενο κτίριο, ψάχνοντας για τους ενόπλους, και για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί.

Η πυροσβεστική και η Πολεμική Αεροπορία συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης της τεράστιας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Crocus City Hall, αφού ακούστηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς στη Μόσχα, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, ενώ έχουν κλείσει όλοι οι δρόμοι τη ςπεριοχής και οι δυνάμεις ασφαλείας ψάχνουν ενδελεχώς για υπόπτους.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS / Φωτογραφία Reuters