Μακελειό στην Κριμαία: 19 νεκρούς ο απολογισμός από ένοπλη επίθεση – ΒΙΝΤΕΟ

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για έκρηξη στο Κολλέγιο του Κερτς, από διαρροή αερίου, νέα στοιχεία από την Ρωσική Επιτροπή Ερευνών, που ανέφεραν πως ο 18 χρονος ύποπτος επιτέθηκε με πυροβόλο όπλο.

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση 18χρονου με πυροβόλο όπλο στο Κολλέγιο της πόλης Κερτς. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έκρηξη στο σημείο, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών, διαπιστώθηκε πως τα θύματα υπέκυψαν σε τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Νωρίτερα, ειδικοί πυροτεχνουργοί της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας (FSB) εξέτασαν το σημείο και ομάδα από το κέντρο αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (NAC) έλεγξε την περιοχή για εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, διέταξε την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας να διερευνήσει το συντομότερο δυνατό τα αίτια της επίθεσης.

Παράλληλα, έδωσε εντολή να ληφθούν έκτακτα μέτρα για την άμεση παροχή βοήθειας στους τραυματίες και την μεταφορά τους στα κοντινότερα νοσοκομεία. Ο Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε σε δήλωσή του πως ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αλλάζει συνεχώς.

Δείτε πλάνα από το μακάβριο σκηνικό :

Πηγή: Sputnik