Μακελειό στο Τέξας: Ο δράστης χρησιμοποίησε τα όπλα του πατέρα του

Ο δράστης του μακελειού στο Λύκειο Σάντα Φε του Τέξας άφησε εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ένα σπίτι και σε ένα όχημα, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας.Ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επιβεβαίωσε ότι οι νεκροί ανέρχονται στους δέκα ενώ άλλοι τόσοι είναι και οι τραυματίες.

Ο δράστης χρησιμοποιήσε τα όπλα που είχε στην κατοχή του ο πατέρας του, μια κοντόκανη καραμπίνα και ένα ρεβόλβερ πρόσθεσε, ενώ είχε κατασκευάσει και διάφορους εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπως βόμβες μολότοφ. Ο Άμποτ διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα ξεκινήσει αμέσως να εργάζεται ώστε να βρεθούν λύσεις για να προστατευθούν οι μαθητές από τέτοια επεισόδια στα σχολεία τους.

Σύμφωνα με την Mirror, τα προφίλ του συλληφθέντα στα social media δείχνουν την αγάπη του ανήλικου μαθητή στα όπλα. Ήταν μέλος σε όλες τις ομάδες που «αγαπούσαν» τα όπλα ενώ ανέβαζε συνέχεια φωτογραφίες με διάφορα όπλα. Ο ελληνικής καταγωγής μαθητής σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στο σχολείο του το απόγευμα της Παρασκευής (18.05.2018). Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής ενώ η «μαύρη» λίστα των θυμάτων συνεχώς αυξάνεται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Sputnik