Μαριάνα Μπουντάνοβα: Θρίλερ με δηλητηρίαση της συζύγου του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία

Ουκρανικά δημοσιεύματα, επικαλούμενα πηγές πληροφοριών, ανέφεραν τη νοσηλεία της Μαριάνας Μπουντάνοβα, συζύγου του Ουκρανού αρχηγού πληροφοριών Κιρίλο Μπουντάνοφ, με συμπτώματα δηλητηρίασης από βαρέα μέταλλα.

Η εφημερίδα Babel ήταν η πρώτη που έγραψε για το γεγονός ότι η Μαριάνα Μπουντάνοβα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σημάδια δηλητηρίασης.

Πηγές του «RBC-Ukraine» επιβεβαίωσαν ότι η σύζυγος του επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών δηλητηριάστηκε.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση αυτής της πληροφορίας.

Σύμφωνα με τη «Βαβέλ», η Μπουντάνοβα διαγνώστηκε με δηλητηρίαση με βαρέα μέταλλα, τα οποία «δεν χρησιμοποιούνται με κανέναν τρόπο στο νοικοκυριό ή στο στρατό», κάτι που, σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, μπορεί να υποδηλώνει «εσκεμμένη προσπάθεια δηλητηρίασης ενός συγκεκριμένου προσώπου».

Η «Βαβέλ» γράφει ότι η υγεία της γυναίκας επιδεινωνόταν εδώ και καιρό, ενώ τώρα έχει υποβληθεί σε θεραπεία και βρίσκεται υπό ιατρικό έλεγχο.

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ (Kyrylo Oleksiyovych Budanov) γεννήθηκε στο Κίεβο στις 4 Ιανουαρίου 1986. Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 37 ετών, κατέχει ήδη τον βαθμό του στρατηγού «δύο αστέρων», που συνήθως στους δυτικούς στρατούς δίνεται σε αξιωματικούς άνω των πενήντα ετών.

Μετά την αποφοίτησή του από το Ινστιτούτο Επίγειων Δυνάμεων της Οδησσού το 2007, άρχισε να υπηρετεί στην Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας, γνωστή με το ακρωνύμιο «GUR».