Μαριούπολη: Δορυφορική αποκάλυψη νέου ομαδικού τάφου – Φόβοι για 10.000 νεκρούς

Μετά την εμφάνιση φωτογραφιών που φαίνεται να δείχνουν έναν δεύτερο ομαδικό τάφο έξω από τη Μαριούπολη, βουλευτής από την περιοχή υπολόγισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ταφεί εκεί μπορεί να είναι τουλάχιστον 10.000!

«Κανείς δεν ήξερε πού πήγαιναν τα ρωσικά στρατεύματα αυτά τα πτώματα. Τώρα ξέρουμε», είπε ο Ντμίτρο Γκούριν στο Sky News.

Ο Γκούριν περιέγραψε ότι οι γονείς του ζούσαν υπό πολιορκία στην Μαριούπολη για εβδομάδες, αλλά από τότε κατάφεραν να δραπετεύσουν. Όταν είδαν φωτογραφίες από μαζικές δολοφονίες αμάχων στην Μπούτσα, σχολίασαν ότι στη Μαριούπολη υπήρχε «πολύ περισσότερη ταραχή», είπε.

Οι φόβοι για «εκτόξευση» του αριθμού των θανάτων στη Μαριούπολη, αυξάνονται μέρα με την ημέρα, καθώς – παρά τις ρωσικές διακηρύξεις περί κατάληψής της – οι βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις των εισβολέων συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες.

Όπως αναφέρει το Sky News, λίγοι δημοσιογράφοι έχουν καταφέρει να εισέλθουν στην πόλη, επομένως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε την πλήρη κλίμακα του τι συμβαίνει, αν και αναφορές από πολίτες και τις τοπικές αρχές αναφέρουν ότι πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, με κάποιους να ανεβάζουν τον αριθμό στις 20.000.

Πηγή: SkyNews