Μαριούπολη: Η «προκλητική» παρέλαση από τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ουκρανική πόλη [vid]

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της περιοχής του Ντονμπάς διοργάνωσαν παρελάσεις για την Ημέρα της Νίκης στη Μαριούπολη και σε άλλες κατεχόμενες πόλεις σε μια επίδειξη τυφλού πατριωτισμού, κατά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στην πόλη-λιμάνι που καταστράφηκε από τους επίμονους ρωσικούς βομβαρδισμούς και τους αποκλεισμούς, o στενός σύμμαχος του Κρεμλίνου, Ντένις Πουσίλιν, περπάτησε στους δρόμους κουνώντας την παραδοσιακή πορτοκαλί και μαύρη κορδέλα του Αγίου Γεωργίου που σχετίζεται με τους στρατιωτικούς εορτασμούς.

Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ φορούσε το σύμβολο «Ζ» στο στήθος του καθώς έψαλλε με συναδέλφους του ανώτερους φιλορώσους αξιωματούχους και μάλιστα άναψε δάδα στο μνημείο της Μαριούπολης για τα θύματα του φασισμού σε μια επίδειξη «αλαζονείας».

Παρόμοιες συγκεντρώσεις, όπως στην Μαριούπολη,  για την Ημέρα της Νίκης πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Μελιτόπολης, του Ενεργκοντάρ και της Χερσώνας, «προκαλώντας» ακόμα περισσότερο τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι εορτασμοί πραγματοποιούνται σε ανάμνηση της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της Ναζιστικής Γερμανίας το 1945, αλλά τώρα συμπίπτουν με τις θηριωδίες της Ρωσίας κατά αμάχων στην Ουκρανία.

Στρατιώτες και αυτονομιστές παρέλασαν στους ελεγχόμενους από τη Ρωσία δρόμους κυματίζοντας σημαίες και φωνάζοντας υπέρ του Πούτιν και της «πατρίδας».

Με πληροφορίες από: Daily Mail