Μαριούπολη: Κόλαση πυρός εργοστάσια της πόλης από Ρωσικούς βομβαρδισμούς [vid]

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν από το πρωί πλάνα που φέρονται να δείχνουν εργοστάσια στη Μαριούπολη που δέχονται πλήγματα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η Μαριούπολη πολιορκείται εδώ και μέρες ενώ βομβαρδίζεται ανηλεώς, ωστόσο παραμένει – όπως αναφέρει και το βρετανικό υπουργείο Άμυνας – υπό τον έλεγχο των Ουκρανών.

Ο έλεγχος της πόλης – λιμανιού στη Μαύρη Θάλασσα έχει κομβική σημασία για τον έλεγχο του παράκτιου μετώπου και θεωρείται το τελευταίο προπύργιο στον δρόμο για την Οδησσό.

Τα πλάνα φέρονται να καταγράφηκαν από drone του τάγματος Azov, και αποτυπώνουν την σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή μέρους της βιομηχανικής ζώνης στη Μαριούπολη.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι πάνω από 2.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη, για την οποία ο Έλληνας πρόξενος φτάνοντας στην Αθήνα, δήλωσε ότι θα καταγραφεί στην ιστορία δίπλα στην Γκουέρνικα, το Χαλέπι, το Γκρόζνι και το Λένινγκραντ. Κοινός τόπος όλων ότι καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς από τις εχθρικές δυνάμεις.

Εντωμεταξύ το Κίεβο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι προσπάθειές της για την απομάκρυνση αμάχων από πόλεις που πολιορκούνται από τις ρωσικές δυνάμεις στη χώρα επικεντρώνονται στην Μαριούπολη, στο νότιο τμήμα, αλλά δεν ανακοίνωσε νέες συμφωνίες με τη Ρωσία που θα επιτρέπουν την ασφαλή διαφυγή εγκλωβισμένων κατοίκων.

«Επικεντρωνόμαστε στις απομακρύνσεις από την Μαριούπολη», δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Αυτή παρέθεσε έναν αριθμό τοποθεσιών στις οποίες θα γίνουν προσπάθειες να απομακρυνθούν άμαχοι με λεωφορεία, αλλά η Μαριούπολη δεν βρισκόταν μεταξύ αυτών. Επίσης δεν αναφέρθηκε καθόλου σε νέες συμφωνίες με τη Ρωσία για την δημιουργία «ανθρωπιστικών διαδρόμων» για την απομάκρυνση αμάχων.