Μαριούπολη: Τουλάχιστον 300 νεκροί στα χαλάσματα του θεάτρου που βομβάρδισε η Ρωσία [vid]

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην Μαριούπολη ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 300 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στο θέατρο που βομβάρδισαν οι ρωσικές δυνάμεις στις 16 Μαρτίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε πως αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν «τεράστιο αριθμό θυμάτων».

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο θέατρο βομβαρδίστηκε στις 16 Μαρτίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που τότε είχαν γίνει γνωστές, τα άτομα που υπολογίζονταν ότι βρίσκονταν μέσα στο θέατρο στη Μαριούπολη ήταν από 1000 ως 1300, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα.

Αρχικά η Ρωσία είχε επιχειρήσει να διαψεύσει ότι βομβάρδισε το θέατρο στην Μαριούπολη, όμως γρήγορα άλλαξε στάση, ισχυριζόμενη ότι στο κτίριο επιτέθηκαν «μέλη του τάγματος Αζόφ».

Ο βομβαρδισμός του θεάτρου – που σημειωτέον, είχε στην αυλή του σχηματισμένη τη λέξη «παιδιά» ώστε να είναι ορατή από τα εχθρικά ρωσικά αεροσκάφη – είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Δύσης, αλλά και της Ουκρανίας, με την Δήμαρχο της πόλης να αναφέρει μέσω Telegram: «Δεν θα το συγχωρήσουμε ποτέ…».

Ο ακριβής απολογισμός των θυμάτων από τον βομβαρδισμό του θεάτρου στην Μαριούπολη είναι προς το παρόν αδύνατος, καθώς τα σωστικά συνεργεία δεν μπορούν να το προσεγγίσουν λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών.