Marine Le Pen: “Με το να πολεμούμε εναντίον του Άσαντ, δυναμώνουμε τις θέσεις του ISIL”

 “Με το να πολεμούμε εναντίον του Άσαντ, δυναμώνουμε τις θέσεις του ISIL”

Ο Άσαντ είναι προς το παρόν ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να ελέγξει τη κατάσταση στη Συρία κια να τη σωσεί απο ένα ολοκληρωτικο χάος, δήλωσε η Γαλλίδα πολιτικός και αρχηγός του κόμματος National Front, Λε Πεν σε συνέντευξή της στο Le Temps.

Η σταθερότητα του Συριακού κράτους είναι η ύψιστη προτεραιότητα, ανεξάρτητα ποια είναι η ηγεσία, ανέφερε η Λε Πεν. “Το ερώτημα είναι: Θέλουμε να υπάρχει έστω ένα μέρος του κράτους ή θέλουμε ένα καθαρά Ισλαμικό Κράτος;”, αναρωτιέται η πολιτικός.

Η πολιτική τύχη του Μπασάρ αλ-Άσαντ θα πρέπει να αποφασιστεί από το λαό της Συρίας κατά τη διάρκεια των μελλοντικών δημοκρατικών εκλογών. Όσον αφορά τώρα, ο Άσαντ είναι ο μόνος πολιτικός που είναι σε θέση να έχει τη χώρα υπό έλεγχο και να μην την αφήσει να καταρρεύσει.

“Οι συριακές επαναστάσεις είναι πια ανίκανες να κρατήσουν το κράτος μακρυά απο την κατάρρευση. Πρέπει να δούμε την κατάσταση όχι όπως θα θέλαμε να ήταν, άλλα όπως πραγματικά είναι”, τονίζει η Λε Πεν.

Απο την αρχή του συριακού εμφυλίου πολέμου, η Γαλλία έγινε ένας απο τους μεγαλύτερους αντιπαλους της κυβέρνησης του Άσαντ. Εκτός από τη συμμετοχή της στις στρατιωτικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τρομοκρατών του ISIL, η Γαλλία εκπαιδεύει επίσης μη ισλαμικούς επαναστάτες στη Μέση Ανατολή ώστε να ενισχυθεί η αντιπολίτευση και να ανατρέψουν την εξουσία του ηγέτη Άσαντ.

“Πολεμώντας εναντίον του Άσαντ για τρία χρόνια, ενισχύσαμε τις θέσεις του ISIL”, δήλωσε η Λε Πεν, τονίζοντας ότι η πολιτική στρατηγική που έχει εφαρμοστεί είναι απόλυτα αντιπαραγωγική.

Σύμφωνα με την πολιτικό, η Γαλλία πρέπει επιτέλους να αλλάξει την πολιτική της και να συνεργαστεί με το Άσαντ προκειμένου να επιλύσει την ένταση στη Συρία.