Μαύρη Θάλασσα: Νέο σοβαρό επεισόδιο με εμπλοκή Ολλανδικής φρεγάτας και ρωσικών αεροσκαφών

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας επιβεβαίωσε ότι σήκωσε μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη για να παρεμποδίσουν μια ολλανδική φρεγάτα να μπει στα ρωσικά χωρικά ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, ο στρατός «διαβεβαίωσε» ότι τα πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν «σε ασφαλή απόσταση» από τη φρεγάτα Evertsen.

Όπως μετέδωσε το επίσης ρωσικό δίκτυο Ria Novosti, η ολλανδική φρεγάτα βρισκόταν σε διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά μετά την 24η Ιουνίου άλλαξε ρότα και κατευθυνόταν προς τα στενά του Κερτς. «Για να αποτρέψουν την παραβίαση των συνόρων από το πλοίο του Ολλανδικού Ναυτικού, απογειώθηκαν μαχητικά Su-30 και βομβαρδιστικά Su-24», ανέφερε το ίδιο δίκτυο.

Νωρίτερα, το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ρωσικά μαχητικά, εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος – εδάφους, παρενόχλησαν το ολλανδικό πολεμικό πλοίο, προβαίνοντας σε εικονικές επιθέσεις και σε παρεμβολές στα συστήματα επικοινωνίας του.

Σύμφωνα πάντα με το Ολλανδικό Υπουργείο, η φρεγάτα Evertsen την ώρα των «επικίνδυνων» ρωσικών ελιγμών βρισκόταν σε διεθνή ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα.

Πηγή: Reuters / TASS / ΑΠΕ-ΜΠΕ