Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό πλοίο της Rosatom βυθίστηκε από ουκρανικά drones

Το σύνολο των 17 μελών του πληρώματος του πλοίου Yanina διασώθηκε επιτυχώς

Onalert Newsroom
File Phto/Reuters File Phto/Reuters

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που παρείχε σήμερα 1/8/2026 ο διευθυντής της ρωσικής κρατικής εταιρείας πυρηνικής ενέργειας Rosatom, Αλεξέι Λιχάτσεφ, δύο ουκρανικά drones προκάλεσαν τη βύθιση πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το σκάφος φέρεται να μετέφερε οικοδομικά υλικά και κατεψυγμένα τρόφιμα, ενώ και τα 17 μέλη του πληρώματος κατάφεραν να διασωθούν από το πλήγμα.

Ο κ. Λιχάτσεφ χαρακτήρισε το περιστατικό με ιδιαίτερα αυστηρούς όρους, δηλώνοντας: «Μία τέτοια επίθεση μπορεί να περιγραφεί μόνο ως πειρατεία κι ένοπλη ληστεία στη θάλασσα».

Το τελευταίο διάστημα, η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων, υποστηρίζοντας αμφότερες πως τα στοχευμένα σκάφη συνδράμουν στις πολεμικές επιχειρήσεις της αντίπαλης πλευράς.

(Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τζέι Ντι Βανς
ΚΟΣΜΟΣ

Τζέι Ντι Βανς: «Τα ρίχνει» στον πόλεμο στο Ιράν για την ήττα των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

Οι Δημοκρατικοί καλούν τον Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο, θεωρώντας το ως «ένα από τα ισχυρά μηνύματα που έστειλαν οι Αμερικανοί» στις ενδιάμεσες εκλογές