Με αυτό το υπεραντάρ θα αντιμετωπίσει την Β. Κορέα η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία θα επιλέξει το ραντάρ Long Range Discrimination της Lockheed Martin για τις δύο χερσαίες εγκαταστάσεις του συστήματος Aegis που σχεδιάζει να δημιουργήσει, σύμφωνα με έκθεση του Reuters.

Η απόφαση ελήφθη πριν από την προγραμματισμένη αίτηση του προϋπολογισμού του Αυγούστου, αναφέρει το Reuters, αναφέροντας έναν υπάλληλο του υπουργείου Άμυνας συνδεδεμένο άμεσα με την υπόθεση.

Το ραντάρ SPY-6 της Raytheon ήταν ο άλλος ανταγωνιστής, αναφέρει το Reuters.

Η Ιαπωνία επιδιώκει να ενισχύσει την αντιπυραυλική της άμυνα καθώς η Βόρεια Κορέα προχωράει με το πρόγραμμα ανάπτυξης πυραύλων παρά την πρόσφατη χαλάρωση της έντασης κατά την προετοιμασία και μετά από την συνάντηση μεταξύ του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Παρά τη συνάντηση με τον Τραμπ, η Βόρεια Κορέα έχει δρομολογήσει την επέκταση μίας εγκατάστασης που προορίζεται για την παραγωγή πυραύλων στερεών καυσίμων, ανέφερε η Wall Street Journal την Κυριακή.

«Ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε κάτι στην ξηρά για να υπερασπιστούμε τη γη», δήλωσε ο ναύαρχος. John Richardson τον Ιούνιο. «Είτε πρόκειται για το Aegis Ashore είτε για οτιδήποτε άλλο, θέλω να βγούμε από τη μακροπρόθεσμη επιχείρηση πυραυλικής άμυνας και να προχωρήσουμε στη δυναμική πυραυλική άμυνα».

Πηγή: Defence News