Με ποιο τρόπο και γιατί πανηγύρισε στο Twitter η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας

Πανηγύρισε στο Twitter η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από την υπερψήφιση στην Γερουσία του νομοσχεδίου για τον στρατιωτικό προγραμματισμό της επταετίας 2019 – 2025.

«326 υπέρ/14 κατά. Με αυτήν την ψήφο η Γερουσία υιοθέτησε οριστικά το νομοσχέδιο για τον στρατιωτικό προγραμματισμό 2019-2025, μετά την Εθνοσυνέλευση εχθές(σ.σ. Τετάρτη)» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η  Γαλλίδα υπουργός Άμυνας.

Σε κάθε περίπτωση η ψήφιση του νομοσχεδίου έχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς από τις λεπτομέρειες του πιθανόν να εξαχθούν και χρήσιμα συμπεράσματα αναφορικά με το εύρος των δυνατοτήτων για την αμυντική συνεργασία της Γαλλίας με άλλες χώρες. Άλλωστε η Ελλάδα επιδιώκει την ένταξή της στο πρόγραμμα ναυπήγησης των γαλλικών υπερ-φρεγατών Belharra και με λιγότερη-πλέον- ζέση την πρόσκτηση ενός πλοίου ως ενδιάμεση λύση. 

Μάλιστα αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας στο προσεχές διάστημα ώστε να έχει νέες επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Δείτε το tweet