Μελιτόπολη: Ισχυρή έκρηξη στην ελεγχόμενη από τους Ρώσους ουκρανική πόλη

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti μεταδίδει αναφορές για μια μεγάλη έκρηξη στη Μελιτόπολη, μια πόλη στην περιοχή Ζαπορίζια, που βρίσκεται υπό την κατοχή της Ρωσίας.

Ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, ο οποίος είναι μέλος του νέου στρατιωτικού συμβουλίου που επιβλήθηκε στην περιοχή από τις Ρωσικές δυνάμεις, είπε:

«Σήμερα, περίπου στις 7.40, μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε στο κέντρο της πόλης. Τα παράθυρα και οι τοίχοι στα σπίτια έτρεμαν. Το κέντρο της πόλης γέμισε μαύρο καπνό».

Το RIA Novosti ισχυρίζεται ότι μια πηγή στη νέα τοπική κυβέρνηση λέει πως ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο κοντά σε ένα από τα κτίρια του δημαρχείου στη Μελιτόπολη εξερράγη. Η ρωσική πλευρά και οι υποστηρικτές τους θεωρούν πως πίσω από την έκρηξη βρίσκεται ουκρανική ομάδα σαμποτέρ.

Οι αναφορές για την έκρηξη δεν έχουν επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές, ωστόσο τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν εικόνες από την Μελιτόπολη, ενώ το Nexta TV αναφέρει – επικαλούμενο πάντα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης – πως έχει τραυματιστεί συγγενικό πρόσωπο του διορισμένου από τη Ρωσία κυβερνήτη της επαρχίας Ζαπορίζια, Γιεβγέν Μπαλίτσκι.