Μεντβέντεφ: Στο χείλος παγκοσμίου πολέμου και πυρηνικής σύγκρουσης ο κόσμος [vid]

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σήμερα αντιπρόεδρος στο πανίσχυρο συμβούλιο ασφαλείας του Βλαντιμίρ Πούτιν, «προειδοποίησε» – πάλι – πως ένας παγκόσμιος πόλεμος είναι πιό κοντά παρά ποτέ.

Και – φυσικά – επέσεισε τον κίνδυνο μιας πυρηνικής αντιπαράθεσης.

Δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο Μεντβέντεφ συχνά πυκνά αναφέρεται σε ένα πυρηνικό πόλεμο, υπονοώντας – τις περισσότερες φορές – ότι η Μόσχα δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το πυρηνικό οπλοστάσιό της αν κριθεί απαραίτητο.

Το έκανε για παράδειγμα τον Σεπτέμβριο του 2022, λέγοντας μάλιστα πως η Μόσχα δεν μπλοφάρει.

Ο Μενβέντεφ το επανέλαβε μετά την ανακατάληψη της Χερσώνας από τους Ουκρανούς, σημειώνοντας πως η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει όλο το οπλοστάσιό της.

Έτσι και σήμερα ο στενός σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι ο κόσμος πιθανόν βρίσκεται στο χείλος ενός νέου παγκόσμιου πολέμου, προειδοποιώντας ότι αυξάνονται επίσης οι κίνδυνοι μιας πυρηνικής αντιπαράθεση.

«Ο κόσμος είναι άρρωστος και είναι αρκετά πιθανόν ότι βρίσκεται στο χείλος ενός νέου παγκόσμιου πολέμου», δήλωσε σήμερα σε συνέδριο στη Μόσχα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ένας τέτοιος παγκόσμιος πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος, αλλά πρόσθεσε πως οι κίνδυνοι μιας πυρηνικής αντιπαράθεσης αυξάνονται – και είναι πιο σοβαροί από τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ